неделя, 8 август 2021 г.

СУПЕР ЗОМБИ

Защо се правят тези „експертни“ изявления? За да се поддържа градусът на психозата?!

Ел Мюрид, 08.07.2021 г.

„Един човек в Русия е заразил едновременно 1500 души с новата коронавирусна инфекция и това е най-голямото разпространяване (superseeding) на заразата, регистрирано в страната“, казал за ТАСС Александър Семьонов, ръководител на филиала на Държавния научен център по вирусология и биотехнологии „Вектор“ на Роспотребнадзор (Федерална служба за контрол в областта на защита на права на потребителите и човешкото здраве, създадена от Путин през 2004 г., нямаме подобен аналог в България, може да се оприличи на някогашните хигиенно-епидемиологични инспекции, преди реформите в страната и създаването на БАБХ – Н.К.) в Екатеринбург.

Е, нека си признаем, това е някакво ново издание на „трийсет и осемте снайперисти“ на Елцин (вероятно има предвид събитията около потушаване на неуспешния преврат срещу Горбачов – Н.К.). Ако повярваме на думите на „експерта“, това означава, че всеки контакт на споменатия „осеменител“ е бил идентифициран и записан. Като цяло доста сериозна следствена работа, а ако вземем предвид мащаба – 1500 заразени, явно е, че е работила цяла бригада от 40-50 следователи. И това само по един конкретен случай.

При това „експертът“, без да спира, е продължил вдъхновено да обяснява, че „... за съжаление, приносът на свръхосеменителите (супер зомбита) с вируса в процеса на заразяване на хората е доста голям ...“ Сиреч не един, а много екипи са участвали в разследването. И има данни за цяла поредица от супер зомбита, които безчинстват в просторите на Русия.

 Изявлението на „експерта“ прилича на чиста лъжа. Във всеки случай на простия въпрос – „откъде е тази информация“ ни принуждава да дадем единствения възможен и в същото време абсолютно абсурден отговор. Ясно е, че никой със здрав разум няма да създаде подобни екипи за разследване, а е невъзможно по друг начин да се събере подобна база данни за контактите на „осеменителя“.

Вярно е, че има съвременен начин да се обработват данните за движението на хората по техните мобилни устройства. Но това ще изисква колосална аналитична работа, която, без достъп до така наречените Big Data, не може стане и отново се връщаме към следствените мерки (т. нар. СОРМ*), достъпни само за правоприлагащите органи.

Логичен е въпросът – защо някакъв си неоторизиран ръководител на филиал разказва за резултатите от работата на разследващата група?

Не издава ли държавна тайна?

- - - - - - - 

*- абревиатура от първите букви на Система от технически средства за осигуряване на функциите на Оперативно-издирвателните (на рус. Розыскных)  Мероприятия, която е организирана през 1996 г., а в момента осигурява събиране и дългосрочно съхраняване на информация от всички видове комуникации.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар