понеделник, 16 август 2021 г.

ЧЕП ЗА ЗЕЛЕ НЕ СТАВА

 

Тази сутрин (16.08.) г-жа Нинова коментира в студиото на БНТ1 предложената от „най-успешното служебно правителство“ актуализация на бюджет 2021 (цитирам):

„….Ние се къпем във ваксини, миналата седмица дарихме ваксини. В актуализацията на бюджета, служебният кабинет иска да купи още ваксини. Ако са необходими тези ваксини, окей, но ако това е излишен разход, няма да го подкрепим. Да ни се отговори защо се налага да се купуват още! ….

Второ, вижте цените на КЕВР. Служебният кабинет иска 30% да отидат за бонуси (на служителите в комисията, чиито заплати, казват били по 5 бона – Н.К.). Това са 3 милиона бонуси. ….

Трето, преизчисляването на пенсиите. Уважаеми г-н министър, в актуализация която искате да разпишем, са предвидени само за месец септември. Като ги искаш за септември, защо ги търсиш за ноември в парламента…

….Служебният кабинет иска ресурс от 1 млрд. за непредвидени или неотложни разходи за 1 месец. При положение, че си разписал всяка мярка. Борисов си беше заложил 81 млн., а тук имаме 1,2 млрд. За какво ще отидат? Част от този бюджет като приходи е предвиден така – да дойдат 450 млн. по Плана за възстановяване и устойчивост. Този план не е внесен, служебният кабинет нямало да го внесе, редовен кабинет нямаме. Част от разходите се базират на приходи от този план, т.е. това няма да стане…." (останалите, ексик зеде, популистки, за власт и прочие брътвежи на госпожата, пропускам – Н.К.).

Дали нарочно или без да иска, лидерката на социалистите ни повече, ни по-малко каза, че предложената актуализация на бюджета от кабинета Янев (подчертавам ЯНЕВ, защото това не е работа на финансовия министър) ЧЕП ЗА ЗЕЛЕ НЕ СТАВА*…  Накрая, в типичен за нея стил, го овъртоли, че „те били готови, да подкрепят исканата актуализация на първо четене, пък на второ….“ (какво прави на второ четене БСП ЕООД, ми е добре известно!

Като имам предвид, че бюджетът е най-важния политически акт на едно правителство, оставям на читателя да размишлява (с мозъка си, а не с телевизора) за какво става целия служебен кабинет…..

Апропо, срещу актуализацията на бюджета се изказаха експерти, които нямат нищо общо с ГЕРБ.

Ако аз бях написал в социалните мрежи казаните от лидерката на БСП думи, щях да бъда разпнат на кръст от феновете на ..... (могат да го направят и за този текст).

Така е, дами и господа, в държавата на проектите ….

А на мен, като човек пенсионер в „ковидна самоизолация“, не ми остава друго, освен като спортен коментатор да наблюдавам „политическия циркаджилък“ и да го анализирам колкото мога. Де с текстове в блога, де с мемета (на английски – Internet meme) във Facebook

Който разбрал, разбрал. Неразбралите да са живи и здрави!

Дай Бог, от лакомия за власт, да не ни стигнат две известни политически зими!

Амин!

*-те и други работи на „най-успешния кабинет“ могат да отнеса в тази категория, но затова друг път. Или ако ме „дръпнете за езика“

Няма коментари:

Публикуване на коментар