сряда, 25 август 2021 г.

КОЙ СТЕ ВИЕ Д-Р ШВАБ?

 

Валентин Катасонов, 25.08.2021

Източник – Поглед.инфо, оригиналът може да бъде намерен на личния сайт на автора https://cont.ws/@sensei

„Цирков викач, който е израснал със сребърна лъжица в устата, чието сърце няма какво да сподели със света.“

Д-р Клаус Мартин Шваб, председател на Световния икономически форум (СИФ), се превърна в една от ключовите фигури в световната политика от миналата година. През 2020 г. той предложи план за „Голямото нулиране“, предназначен да направи революция в световния ред. Този план е описан достатъчно подробно в книгата му „КОВИД-19: Голямото нулиране“, публикувана през лятото на 2020 г. Шваб продължи тази тема в „Капитализъм на заинтересованите страни: Глобална икономика, която работи за прогреса, хората и планетата“, публикувана в началото на 2021 г.

Шваб, който навърши 83 през март, е, може да се каже, в зенита на славата. Вярно, скандална слава. Защото планът за „Голямото нулиране“ предполага завземането на властта над света от малка група от „избраните“. Естествено интересът към биографията на Клаус Шваб нараства. Интернет дава подробно описание на живота на нашия герой, но по някаква причина само от момента, в който той завършва гимназия и влиза през 1957 г., за да учи във Федералния швейцарски технологичен институт.

Какво ще кажете за това? Два или три реда от следното съдържание: роден на 30 март 1938 г. в германския град Равенсбург. Учи и в гимназията, която завършва през 1957 г. Нищо не се говори нито за родителите му, нито за предците и роднините му, нито за ученето в гимназията, нито за приятелите от детството, навиците. Изглежда, че някой е поставил щампата „тайна“ в биографията на Клаус по време на живота му в Равенсбург. Естествено се появиха версии.

Някои от тях имат сензационен характер. Например в социалните мрежи има снимка, изобразяваща произхода на Клаус Шваб. От него следва, че баща му е Фред Шваб, майка му е Мариан Шваб, родена Ротшилд (родена през 1919 г.). От своя страна бащата на Мариан е Луис Ротшилд (1864-1942), банкер от германския град Бад Хомбург. По-късно повечето материали от принадлежността на Клаус Шваб към клана Ротшилд изчезнаха, тъй като авторите на сензационната новина са допуснали объркване. Всъщност има такива Фред и Мариан Шваб и Мариан наистина беше от клана Ротшилд, но Клаус Шваб не е сред децата им. Оказва се, че Фред и Мариан са съименници на нашия Клаус.

И все пак разберете защо Клаус никога не споменава името на родителите си. В най -концентрираната форма информацията за бащата на Клаус е събрана в материала „Клаус Шваб и Четвъртия райх“, публикуван на 18 март 2021 г.

Бащата на Клаус се казва Ойген Вилхелм Шваб. Роден през 1899 г. Когато Клаус се ражда, баща му е директор на „Ешер Вайс“, която е базирана в Равенсбург. Ойген Шваб продължава да работи за компанията като почетен президент до смъртта си през 1982 г. „Ешер Вайс“ е основана през 1805 г. През ХХ век тя разработва уникални материали с висока якост, предназначени за производството на газови турбини, компресори, електрическо оборудване, термопомпи и друго отоплително оборудване, хидравлика, кораби, самолети и т.н., за да разбере какво прави „Ешер Вайс“ по време на ръководството на Ойген Шваб преди и по време на Втората световна война: компанията е под специалния патронаж на Хитлер поради значението си във военно-индустриалния комплекс на Третия райх и е удостоена с почетното звание „образцово националсоциалистическо предприятие“.

„Ешер-Вайс“ е , на съвременния език, „гръбначното предприятие“ на Равенсбург. В известен смисъл бащата на Клаус Шваб ръководи не само компанията, но и града. А градът е известен с практикуването на евгенични принципи за убиване на „безполезните тунеядци“. Равенсбург е полигон за изпитания на технологиите, разработен от Института „Кайзер Вилхелм“. Равенсбург, разположен до германско-швейцарската граница, е известен и като транзитен пункт в края на войната, през който златото, ограбено от нацистите в различни страни, е изпратено в Швейцария.

В хитлеристката държава „Ешер-Вайс“ заема специално място във военно-индустриалния комплекс, тъй като на нея е възложена задачата да създаде ядрено оръжие. Хитлер не успява да създаде това оръжие, но някои разработки в компанията „Ешер-Вайс“ са направени и намират приложение в следвоенния период.

След като завършва висшето си техническо образование в Швейцария, Клаус работи под ръководството на родителите си за „Ешер-Вайс“. На него е поверено сливането на немската компания „Ешер-Вайс“ и швейцарската компания „Сулцер“. Клаус Шваб решава проблемите, свързани с незаконното доставяне на компоненти за производството на ядрени оръжия от „Ешер-Вайс“ в Южна Африка. Това той прави поне до 1971 г., когато създава Световния икономически форум (наричан тогава Европейски форум за управление). Доставките на материали и компоненти за производството на ядрени оръжия са забранени с решение на ООН.

Няма съмнение, че Клаус Шваб е участвал в контрабандата на компоненти от ядрено оръжие в Южна Африка, но е избегнал наказанието. Затова се страхува дори да спомене името на баща си.

Що се отнася до майката на Клаус Шваб, доскоро изобщо не се споменаваше за нея. Изненадващо, през 2021 г. Клаус Шваб публично обяви имената на родителите си за първи път. Книгата на Шваб „Капитализъм на всички заинтересовани страни“ е посветена на родителите: На моите родители, Ойген Вилхелм Шваб и Ерика Епрехт, които ме научиха от първа ръка на стойността на образованието, сътрудничеството и принципа на заинтересованите страни. Не само името на бащата, но и на майката, Ерика Епрехт, е назована, но това е безсрамна лъжа. Ерика Епрехт е мащеха на Клаус Шваб. Кръвната му майка е Ема Гизела Текелиус Шваб, родена Килиан, първата съпруга на Ойген Вилхелм Шваб. Тя е 100 процента еврейка. Скоро след раждането на Клаус преследването на евреи се засилва в Германия и майка му е принудена да напусне страната. На 9 декември 1938 г. Ема Шваб емигрира в САЩ под името Жизела Шваб, оставяйки след себе си бебе на име Клаус. По-нататъшната ѝ съдба е неизвестна.

Скоро бащата се жени отново. Съпругата му е жената, чието име е посочено в посвещението на Клаус Шваб в неговата книга - Ерика Епрехт. Мащехата на Клаус, както отбелязва авторът на публикацията „Клаус Шваб и Четвъртия райх“, „е силна арийка, приемлива за нацистите“. В същото време не са намерени записи за развод с Ема или повторен брак с Ерика. Може би Ерика Епрехт не е съвсем законната мащеха на бъдещия президент на Световния икономически форум.

Клаус Шваб, възпитан в ранна детска възраст в духа на националсоциализма, по всякакъв начин крие коя всъщност е майка му. Още в младостта си нашият Шваб влиза в ролята на 100% ариец. Баща му се опитва да му предаде арийския дух. Вероятно, след бягството на Ема, Ойген Шваб въздъхва с облекчение: тя би се намесила в кариерата му в Третия райх.

Клаус Шваб има по-голям брат, роден в семейството на Ойген и Ема Шваб през 1927 г. Името му е Ханс Шваб. Той, за разлика от Клаус, винаги се е смятал за пълноправен евреин (еврейството се определя не от баща му, а от майка му), той не се отказва от майка си, но също така поддържа отношения с баща си. В Бразилия е създадено предприятие, което става част от „Ешер-Вайс“ и Ханс го поема. Веднъж Клаус Шваб се изпуска, че Ойген и Ерика Епрехт посещават Бразилия през 1960 г.

Авторът на статията „Клаус Шваб и Четвъртият райх“ пише: „Клаус Шваб почти никога не се усмихва. Сега знаем защо. Той знае, че е мошеник - циркаджия израснал със сребърна лъжица в устата, чието сърце няма какво да сподели със света. "

Такъв човек е удобна фигура за тези, които са замислили Голямото нулиране. Не, той не е Ротшилд. Но той несъмнено е агент и протеже на Ротшилд. Пиша за това в книгата си „Четене на Шваб. Приобщаващ капитализъм и великото нулиране. Открита конспирация срещу човечеството”.

Превод: В. Сергеев

Няма коментари:

Публикуване на коментар