сряда, 11 август 2021 г.

А КАКВО ЩЕ ПРАВИМ КОГАТО СЕ ПОЯВЯТ ШАМОВЕТЕ „ЗИТА“(Ζ) , „ТИТА“( Θ), „СИГМА“(Σ)…..*


Специалисти от Министерството на здравеопазването и Училището по обществено здраве на името на Joseph L. Mailman (Джоузеф Лорънс Мейлман, 1901-1990, дете на еврейски имигранти, американски бизнесмен, инвеститор и меценат, особено в областта на здравеопазването – Н.К.) към Колумбийския университет обявиха появата на нов щам на коронавируса ЙОТА (I), който може да увеличи смъртността от 46-82% сред възрастните хора.

Проучването показва, че когато хората на възраст от 45 до 64 години са заразени, смъртността се увеличава с 46%. В същото време пациентите на възраст 65-74 години ще умрат в 82%. Смъртността при пациенти над 75 години е 64%.

В допълнение, скоростта на предаване на В. 1.526 е с 15-25% по-висока от тази на циркулиращите преди това щамове. В същото време той би могъл да преодолее имунитета при 0-10% от тези, които преди това са били болни, според статия, публикувана на сайта medrxiv.org. (сайт за предпечатни публикации на предварителни отчети за изследвания в областта на медицината, които не са сертифицирани от партньорска проверка, и не трябва да се съобщава в новинарските медии като утвърдена информация – Н.К.).

Щамът ЙОТА е доминирал в Ню Йорк от ноември 2020 г. до март 2021 г., но с появата на АЛФА (А) щама, разпространението му е намаляло.

Световната здравна организация (СЗО) обяви избухването на пандемия от новия коронавирус COVID-19 на 11 март. Според последните данни 202,8 милиона души са заразени в света, 4,29 милиона са починали, над 182,9 милиона са се възстановили.

Както GlagoL (руско Интернет издание за политика, общество, бизнес и финанси, култура, спорт – Н.К.) пише, според професор Андрю Полард, ДЕЛТА (Δ) щамът на коронавируса пречи на формирането на колективен имунитет срещу COVID-19. Дори ако всички деца са ваксинирани, това няма да спре предаването на вируса.

*-въпросът в заглавието е реторичен, а в скоби е посочено изображението на гръцките букви, на които напоследък кръщават коронавируса.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар