понеделник, 23 септември 2019 г.

МЪЖЪТ ЖИВЕЕ ПОД ВЛАСТТА НА ПЕНИСА СИ…

Или откровенията на Естел Парел – сексолог и психотерапевт, „гуру на семейните отношения и секса", чиято първа книга – „Еротичен интелект“ е световно известна и е преведена на 27 езика*.
Публикация на Марион Гали-Ромуно във Le Figaro

….
Ние не сме равни и не сме еднакви. И целта не е да станем такива. Много глупав пример: има много мъже, които биха могли да бъдат много по-добри родители и пазители на семейното огнище от съпругите си. Но готови ли са тези жени да кажат: „Все едно, все ще виждам мъж в него, даже и да остане вкъщи?“ Тук се проявява женското лицемерие. Днес те не са готови да кажат, че нямат желание да отглеждат децата си, и че искат да блестят извън дома си. Жените са съгласни да погледнат на себе си по различен начин, но все още не са готови да видят по различен начин НЕГО. И той не е готов! Патриархалният модел все още не е изчезнал, рано му е.
……
Вярвам, че движението #MeToo оцели десетката, удряйки по най-старата пазарна борса в света. Във всички времена мъжете са получавали достъп до младостта и сексуалността благодарение на своята власт и богатство. Жените получаваха достъп до власт и социален статус чрез своята младост и сексуалност. Всеки използваше ресурсите си, за да се споразумее за нещо, до което иначе нямаше да има достъп. Съществуваше стария и добър двоен пазар. Но движението #MeToo провъзгласи: жените вече не искат подобна размяна, не искат да играят според правилата, наложени от мъжете или жените от предишни поколения. И това, според мен, показва, че #MeToo говори повече за разликата между жените, отколкото за разликата между мъжете и жените. Фактът, че жените на моята възраст възприемаха като нещо нормално цената, която трябва да платят, а днешните 25-годишни жени никога няма да го позволят.
….
В телевизионно предаване в Австралия жена ме попита какво да правя с импотентния си съпруг. Същината беше точно във въпроса! Стана ясно, че цялата семейна психотерапевтична индустрия е заета с това какво да прави, така че пенисът най-накрая да стане послушен и да прави това, което се очаква от него. Изчакайте секунда, а нима този човек няма ръце, няма кожа, коса, усмивка, очи?! Ние се занимаваме с любов с  помощта на хиляди неща. 
Какво става? 
Кой решава всичко, пенисът или мъжът? 
Ето какво трябва да се промени в мъжката сексуалност.
…..
Никога не питайте една жена „от какво се възбужда“, питайте я „как се възбужда“. Мъжът може да прави всичко, което му е угодно, но ако жената се откъсне от собствените си усещания, нищо няма да стане.
…..
Подробности:
*- подзаглавието е мое!

1 коментар: