четвъртък, 26 септември 2019 г.

Гласът от Мордор[1]:Кой открадна мечтите и детството на момичето Грета?



Абсолютно всяко добро дело, всяко начинание или идея, лесно може да се превърне в профанация или нещо друго, по-неприлично – тук фантазията е неограничена. Особено ако съвременните царе на Мидас [2] се заемат с въпрос, който, за разлика от митичния си оригинал, превръщат всичко, до което се докоснат, не в злато, а, извинете ме, в лайна.
И правят това не с помощта на някаква магия, а чрез манипулиране на общественото съзнание, използвайки съвсем реални политически и медийни технологии. Не се свенят да използват и деца в тези игри. Спомням си веднъж, когато Навални започна да извежда ученици на улицата, някой измисли гениалния термин - политическа педофилия. С появата на шведската боркиня срещу изменението на климата Грета Тунберг, пипалата на педофилите на политическите технологии достигнаха до екологията.
Трябва да съжаляваме девойката.
Първо, защото тя наистина е болна. Болна от синдрома на Аспергер, болест, която със сигурност не е фатална, но оставя доста силен отпечатък върху умствената дейност. По-специално, болестта се характеризира с това, че човек е обсебен и зацикля на някаква идея. Така, както Грета е зациклила върху изменението на климата. Разбира се, без да разбира причините и последствията от този процес и дори без да е завършила училищното си образование. „Протестирам, защото протестирам“. И това е всичко.
Второ, тя трябва да съжалява, че с нея са се заели големите чичковци, за които писах по-горе, съвременните антиподи на цар Мидас. Известно е, че когато те се заемат с нещо, не трябва да се очаква нищо добро. И сега момичето на трибуната на ООН обвинява всички държавни глави, че са откраднали й „мечтите и детството“.
Грета, младо създание, никой не е откраднал нищо от теб. Сама си позволила на големите и подли чичовци да откраднат душата ти. А може би и тялото. Теб, момиче, те използват на тъмно. Интересно е само защо родителите ти не виждат това. Въпреки че, може би са решили да заработят малко пари за сметка на малката си дъщеря.
Грета живее в цивилизована и развита Швеция, където почти всички живеят добре и в охолство. Между другото, що се отнася до влиянието върху климата, именно такива държави влияят най-много върху него. И не се ласкайте, че всичко с околната среда в Швеция е наред. Само защото всички мръсни, отровни неекологични индустрии са изнесени от такива страни в третия свят.
Можете ли дори да си представите как кукловодите се смеят на гласа й, докато изчисляват своите супер печалби?
От https://mirtesen.ru със съкращения!
Бележки:
[1] – Мордор („черна земя“; „мор“-"черен, мрак" и „дор“-"земя") е географска област в измисления свят на Средната земя, описан в творбите на английския писател Дж. Р. Р. Толкин. Тя е Страната на Сянката, където властва Мрачният владетел Саурон.
[2] – легендарен цар на Фригия и според древногръцката митология син на богинята Кибела и цар Гордий, който притежавал способността да превръща всичко докоснато в злато. Историческият Мидас е живял през втората половина на VIII в. пр. Хр. и Фригийското царство по това време доминира в голяма част от Мала Азия. За пръв път името му се споменава, когато през 738 г. пр. Хр. кимерийците нахлуват във Фригия и заплашват столицата Гордион.

Няма коментари:

Публикуване на коментар