неделя, 22 септември 2019 г.

Смяна на посоката?

От блога на Игор Ейдман, Руснаците са готови да повярват в чудо, което може да ги спаси от Путин, 22.09.2019 

Бързият растеж на популярността на шамана показва, че руснаците са готови да повярват в чудо, което може да ги спаси от Путин. Известният революционен химн („Интернационала“ – бел. моя) е време да се пее така:
„От никъде не идва избавление:
ни Бог, ни цар, нито шаман. "
А ако трябва да бъде сериозен, достатъчно е да видим как шаманът беше посрещнат в Бурятия, за да се уверим, че Путин е смъртоносно е омръзнал на страната. Хората, подобно на давещия се и сламката, са готови да се вкопчат във всеки, който им обещае предсрочно освобождаване от диктатора, олицетворяващ омразния, оскотял живот под желязната пета на безчовечната държава.
Сигурен съм, че преди няколко години руснаците просто щяха да се смеят на похода на шамана „към Кремъл“. А днес мнозина са доведени до ръба на отчаянието и са готови да повярват в чудеса. Нещо повече, все повече хора асоциират проблемите си лично с фигурата на диктатора (това фиксира дори и официалната социология). Култът към Путин, на основата на който е изграден настоящият полицейски режим, може да се превърне в негово слабо звено.
Опозиционните политици и журналисти, като Навални и Дуд, е време да се замислят върху това. Стига с имитации чрез смяна на крадливи лакеи, дошло е време за персонална атака срещу кървавия им стопанин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар