неделя, 2 февруари 2020 г.

ИМА ЛИ ГЕРОИ? АКО ПАРТИЯ „ЕДИННА РУСИЯ“ ЗАПОВЯДА - ЩЕ СЕ МАХНЕМ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПО-ДАЛЕЧ!

Автор Андрей Егоров – rovego, LIVEJOURNAL, 01.02.2020 г.


На малката снимка - авторът.
В Китай смелчаци вършат саможертвени подвизи –  лекари, строители, доброволци. Питат ги журналисти, не е ли страшно. Страшно е  казват, но комунистическата партия ни помоли, не можехме да откажем. Спомням си социализма в СССР и Чернобил. Но тогава така и не разбраха до края, че отиват на смърт. Ако сега партията на богатите и щастливите, на дебелите и алчните „Единна Русия“ ме помоли, ще я пратя далеч и за дълго. Като журналист бих отишъл – за много пари. И по причина, че досега няма нито един заразен мъж-европеец – само азиатци, даже в Русия и САЩ и Европа.
Населението на Ухан е 11 милиона души – огромен брой хора, които вече са изолирани. И в цялата страна се издирват онези, които са го напуснали, а Комунистическа партия ги връща обратно.
Поразителен е подвигът на лекарите. Китайските медии са пълни с публикации за лекари, докарани от цялата страна в Ухан, които безстрашно влизат в битка, както войниците на предната линия. Лекарите плачат, но не си отиват, защото партията е казала „Трябва!" Медицинските сестри се стрижат нула номер, защото партията е наредила и работят дни наред с памперси, тъй като свалянето и обличането на защитния костюм е отделна сага.
На строителите бяха дадени 12 дни, за да построят две болници в Ухан, общо 2600 легла. Изглежда, че се вместят в крайните срокове, има опит - откакто епидемията от SARS започна в началото на този век. Плача, ходят в калта с маски, но строят. Защото партията е казала „Трябва!“
И доброволците ще помогнат на строителите и лекарите. Защото Комунистическата партия е казала: „Трябва!“
Няма нито един заразен мъж-европеец. Генетиците съобщават, че вирусът навлиза в организма чрез азиатския ACE 2 (ангиотензин конвертиращ ензим 2). Ето защо границите са затворени, но засега не е страшно. Въпреки че вирусите са склонни да мутират много бързо. И този е също много неразбираем. Изглежда, че е зоонозен (от прилеп на змия, от змия на човек), но може би има изкуствен произход. „През 2018 г. Институтът по вирусология в Ухан обяви, че извършва проучване на имунните механизми при прилепите, които са носители на вируса, но не се разболеят", се казва в съобщение в Мрежата. А може би са го подхвърлили отстрани – за да проверят работата на вируса върху определена етническа група, която се размножава твърде много.
 


Няма коментари:

Публикуване на коментар