вторник, 25 февруари 2020 г.

СПОМЕНИ

По времето на Чернобилската катастрофа една сюрия медицински полковници от ВВМИ (тогава ВМА я нямаше даже!) се бореха пред ръководството на Министерството на народната отбрана за званието „ПО-ПО-НАЙ“ спец по ядрените аварии (не им споменавам имената, щото някои от тях са покойници). 
Не помня кой спечели. Апропо, един от резервните състезатели стана министър по време на демокрацията, а след това се оказа, че има връзки с ДС. 
Но това е друга тема. 
Тогава нямаше показухи, пардон учения, как се ликвидират последствията от радиационни бедствия. 
Те се появиха позже! 
Нямаше и свободни телевизии, следователно и зрители. 
Днес нещата са по-сложни. 
СМИ дебнат отвсякъде, еле телевизиите! И Интернет сайтовете не остават назад!


А и претендентите за титлата „ПО-ПО-НАЙ“ спец по CORVID-2019 (nCov 2019) станаха повече – генерал от ВМА, комисар от МВР, митничари, цивилни специалисти…
Състезанието започна с показуха.
Организирана от генерала. Видяхме го с полева униформа! Трябваше да си сложи и каска. Все пак война е! Макар и с вирус...
От показухата файдата ще е нулева! Иначе е добра като ПиАр. В някои сайтове прочетох доста по-разумни разсъждения и предложения, за разлика от показухата – например това на д-р Сергей Иванов, ама карай да върви. Надявам се и този път Господ да е българин. Както през 1994 г. А накрая  да се засмеем, щото смехът е здраве:
        P.S. Надявям се да доживея края на състезанието и да гледам церемонията по връчване на приза „ПО-ПО-НАЙ“! Нямам фаворит!
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар