събота, 31 август 2019 г.

БОЛШЕВИЗЪМ – СОЦИАЛНАТА БОЛЕСТ НА XX век [1]

Предговор към „Черната книга на комунизма. Престъпления, терор, репресия“, автори – Стефан Куртуа, Никола Верт, Жан-Луи Панне, Анджей Пачковски, Карел Барточек, Жан-Луи Марголен (преводът е от руското издание).


Книгата, представена на вниманието на читателя, вече е публикувана в много европейски страни. Тя е сериозно, мащабно изследване, подкрепено с факти, много от тях са уникални, понякога ни се струват невероятни. Това е своеобразно изследвания на раковия тумор на болшевизма, който безпощадно унищожаваше поколение след поколение по целия свят и най-вече в Русия. Книгата е създадена от чуждестранни историци. Жалко е, че не са руснаци. Но е забележително, че изследването е публикувано в руското издание.
Какво е това явление - болшевизмът, основан от Вл. Улянов през 1903 г.?
Замислете се, скъпи читателю, над един прост факт. През XX век името на страната на политическата карта на света се е променяло пет пъти – Руската империя (до 1917 г.), Руската република (1917 г.), РСФСР (1918-1922 г.), СССР (1922-1991 г.), Руската федерация, Русия (от 1993 г.). Четири пъти сменяхме химна: „Боже царя пази ...” (до 1917 г.), „Марсилеза“ (1917 г.), „Интернационал“ (1918-1944 г.), „Съюз нерушим …“ (1944-1991 г.), настоящият химн - „песен без думи“ (от 1993 г.). (забележка – през 2001 г. беше одобрена нова версия на стария химн, музика Александров, текст Михалков).
Рязахме и раздробявахме административно-териториалното разделение на страната, преименувахме градове, някои по няколко пъти, за да стигнем до абсурди като: Ленинградска област със център Санкт Петербург, Свердловска област с център Екатеринбург и др.
За какво говори това? Слагам многоточие…
Ленин в началото на века възкликва патетично: „Дайте ни партия революционери и ние ще обърнем Русия!“ Обърнаха я. Поставиха я с главата надолу. Какво получихме? Нищо, но загубихме цял век. С цял век изостанахме от цивилизованите страни. Убити са десетки милиони хора. Страната е бедна, изостанала нация, биологично се изражда. А перспективите за възстановяване на страната и нацията в никакъв случай не са обнадеждаващи. Защо? Защото нашето общество, макар и все още не смъртоносно, е прекомерно отровено от лъжи. Все още продължаваме да живеем в някакъв кошмар. Ние се борим за свобода, но продължаваме да живеем по съветски начин.
……
Болшевизмът и фашизмът са две страни на една и съща монета. Медал на вселенското зло. Целта на болшевишкия терор беше да създаде уж идеално безкласово общество, идеологически чисто като дестилирана вода. Терорът на Хитлер беше по-предсказуем: първо да изчисти Европа, а след това и целия свят от по-низшите народи, преди всичко славяни и евреи. Славяни и евреи, а след това жълтите и черните – толкова е просто и разбираемо: само „русите зверове” трябва да живеят на планетата Земя.
….
Няма по-голям руски омразник, русофоб в историята, от Ленин. Каквото и да е докоснал, всичко се е  превърнало в гробище. В човешко, социално, икономическо ... Всички са ограбени - и живи, и мъртви. Ограбени са дори гробовете. Всичко е откраднато. Всичко е унищожено. Така приключи най-голямата измама, планирана от германския Генерален щаб, лично фелдмаршал Лудендорф, ментор и идол на Хитлер. Тъй като целият марксизъм е изграден „върху религията на класа”, на първо място, беше необходимо да се премахне истинската религия. И Маркс, и по-специално Ленин, който е роден в многонационална и на много религии империя, разбра, че „закарването на човечеството в рая на комунизма“ може да се извърши само с насилие, включително духовно, създавайки за всички монорелигията на атеизма.
Ленин е патологичен представител на мракобесната религия на атеизма. Защо забравяме за мегамракобесието на марксизма-ленинизма?
…..
Настоящият болшевизъм е червено-кафяв. Той е стреми към абсолютната власт с яростта на маниак. Методът на завземане на властта е един и същ - тотални лъжи за умираща Русия, за изгубения рай, за „големите завоевания на социализма“! Както Ленин навремето лъжеше и клеветеше всичко и всички, което биха му попречили да завземе властта, така и сега опозицията представя всичко и всички изключително негативното в старите ленински традиции. Гьобелс само повтори Ленин, като клеветеше същия „проклет“ демократичен Запад.
….
Тогава се появи моята дефиниция за болшевизма. В окончателния си вариант тя изглежда така:
„От историческа гледна точка болшевизмът е система от социално безумие, когато селяни, благородници, търговци, предприемачи, духовенство, интелектуалци и интелигенция бяха физически унищожени; това е „къртица на историята“, която е изровила масови гробове от Лвов до Магадан, от Норилск до Кушка; това е експлоатация на човека, основана на всички видове потисничество и вандализъм спрямо околната среда; това са античовешки заповеди, изпълнявани с безмилостен идеологически фанатизъм; това е фугас с чудовищна сила, която почти взриви целия свят.
От философска гледна точка това е субективно потискане на обективни процеси, неразбиране на същността на социалните противоречия; това е мислене с категориите на социалния нарцисизъм и рефлекторното отхвърляне на всеки опонент; мегатонен догматизъм, междинен и краен резултат от потребителско-пресметливото отношение към истината.
От икономическа гледна точка, това е минималният краен резултат при максимални разходи поради волунтаристичния отказ от закона за стойността; анархия на производителните сили и бюрократичен абсолютизъм на производствените отношения; консервиране на научната и технологичната изостаналост; нарастване на застойните явления; уравниловка като универсално, и може би единствено средство за превръщане на хората във „винтчета”.
В международен план това е феномен от един и същ ред с немския нацизъм, италианския фашизъм, испанския франкизъм, пол-потовщината, със съвременни диктаторски режими, всеки със своите особености, но без промяна в същността.”
….
Александър ЯКОВЛЕВ [2]
Бележка:
[1]-пълният текст може да прочетете на адрес: http://www.agitclub.ru/gorby/ussr/blackbook1.htm
[2]-виж https://ru.wikipedia.org/wiki/ Яковлев, Александр НиколаевичНяма коментари:

Публикуване на коментар