четвъртък, 8 август 2019 г.

НИЕ СМЕ ВЪВ ВОЙНА С АНГЛОСАКСОНСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ

Леонид Решетников
Публикациите на Решетников и Александър Дугин не са случайни и трябват да се четат внимателно. Нека всеки си даде сметка за това, което е искал да каже!

За историческата шизофрения
Като цяло в обществото преобладават отрицателни оценки на дореволюционния период на Русия. Официалната историография премълчава или изкривява много постижения на онова време, като по този начин продължава съветската традиция. И досега главни герои на онази епоха се смятат бунтовниците и разбойниците: Степан Разин, Емелян Пугачов. Цар Михаил Федорович е издал указ за основаването на Саранск. А защо тогава в столицата на Мордовия няма негов паметник, за разлика от Пугачов? 
Или да вземем декабристите? 
Красива легенда — жените отишли на заточение в Сибир с мъжете си. Но в Иркутския музей на декабристите екскурзоводът разказва, че две трети от тях са си заминали обратно, развели са се и са се оженили повторно.
Ние живеем в състояние на историческа шизофрения.
В Екатеринбург край църквата стои паметник на избитото царско семейство, а на сто метра — статуя на убиеца им Яков Свердлов. 
Разбира се, съветската история също трябва да остане. Ние не сме против нея. Но ако пишем историята на СССР правдиво, то това ще бъде страшен ужас, особено до края на 50-те години. След това все пак не е имало такъв ужас. Старали са се да изпълняват социалистическата законност. Дишало се е по-леко.
Ленин и Власов
Въпросът, какво да се прави с тялото на Ленин е много важен. Той е глобалната фигура в разрушаването на хилядолетната Русия. 
В някакъв смисъл Ленин не е бил съвсем здрав психически. Във всеки случай е трудно да си представим адекватен човек, който съзнателно разрушава държавата без да има представа от последствията. Обърнете внимание че в следреволюционните му трудове много често се срещат фразите: ние не знаем как", ще опитаме".
Той зачева всичко, което впоследствие се случва с Русия. И досега не са публикувани всички писма и телеграми, от които се вижда, че Владимир Илич е кървав диктатор. Изисквал е насилие, насилие и насилие: Сто хиляди обесени и за всеки обесен по сто рубли".
Ленин не трябва да лежи на Червения площад.
Аз бих махнал оттам всички гробове. В центъра на столицата — гробище! Твърде много неща в култа към Ленин напомня общуване с другия свят: плакати на всеки ъгъл и той все едно от оня свят говори: По правилен път вървите, другари".
Всичко напомня религиозен култ: ленинските плакати на всеки ъгъл и във всяка зала негов бюст.
А какви са заслугите му за Русия?
В една от книгите си писах, че Ленин е предтеча на Власов. Единият призовава за поражение на страната си в Първата световна война, другият — във Втората световна.
Да превърнем световната война в гражданска" — това е идиотизъм. Психология на русофоб и предател. 
Сталин
Сега има много привърженици на Сталин, но трябва да се знае, че Джугашвили и останалите болшевики са живели по правилата на криминалния свят, защото самите те са били затворници. Всички решения Сталин взема така, сякаш граби банки. 
По принцип, мнозинството болшевики никъде не са учили и никъде не са работили. Сталин е изгонен от семинарията. 
Сега го оправдават за довоенните и следвоенните години на управлението му. А през 1951–1953 година се провежда Ленинградското дело". млади, симпатични, руски младежи, преминали през войната, искали връщане към учението на Ленин. Но си позволили да кажат, че част от бюджетните средства не трябва да се дават на средноазиатските републики, а да бъдат насочени за възстановяването на западната част на Русия, пострадала най-силно от войната.
Питам: защо е трябвало да ги разстрелят?
Можели са да ги понижат в длъжност, да ги уволнят, в краен случай да ги затворят. Но защо е нужно да разстрелят 13 души, абсолютно предани на комунизма?
Те просто са виждали в какво състояние се намира Русия.
А командващият ВВС Павел Рогачёв? През 1941 година на съвещание за авиацията Сталин попитал командния състав: „Защо падат нашите самолети?” Рогачёв, който тогава бил на 30 години, без да помисли отговорил директно: „Защото ни принуждавате да летим на ковчези”.
Край! След две седмици вече го нямало.
ГАЗ — това всъщност е „Форд”
По темпове на развитие през 1913 година Русия е на първо място в света, по ниво на развитие е била в първата петица.
През 1932 година на партийна конференция Сталин твърди: "Изостанали сме от Запада с 50-100 години".
Само 20 години преди това не сме изоставали, а сега изоставаме?
Защо?
За да може да оправдае лагерите, да използва безплатната работна сила. Без участието на САЩ не би я имало прехвалената сталинска индустриализация. Ние сме им плащали със злато и зърно и в резултат на това се cлучва Гладомора.
Само една единствена американска фирма през 30-те години проектира 179 завода и работилници. Автомобилният завод "Горки" всъщност е "Форд". Може и да се възхищаваме на саламите на фабриката на Микоян, но не трябва да забравяме, че цялата им производствена линия е американска.
Челябинският тракторен завод е докаран от САЩ със 100 кораба. На строителството на хидроелектрическата централа на Днепър и на Магнитогорския металургичен комбинат са работили минимум 800 проектанти, инженери и други специалисти от Германия и Америка. Откъде биха взели руски специалисти в началото на 30-те години? Кой загинал в Гражданската война, кой емигрирал, кой разстрелян...
Леката промишленост не е съществувала изобщо.
Съвременните жени не могат да си представят какво бельо са носили бабите им. Див кошмар!
Когато жените на офицерите попадали в Прибалтика или Германия те получавали психологически шок. 
Историците не трябва да крият такива факти, но ... 70 години ги криеха.
Американските месни консерви
„Над 60% от товарния транспорт на Червената армия по време на войната е американски. Почти 60% от средствата за свръзка - също. Тяхната липса е една от причините за пораженията през първите години на войната.
Всички релси и локомотиви са ленд-лиз.Три пъти героят на Съветския съюз Александър Покришкин е летял на американски изтребител „Аерокобра”.
Какви изводи следват от този факт?
Една трета от авиацията на СССР е била американска. Да не говорим за местните консерви и облеклото на войниците, които също идвали от Америка.
Когато казват, че помощта е била недостатъчна, аз като историк твърдя, че тя е била огромна. Когато съюзниците дебаркират в Италия, това вече може да се смята за откриване на Втория фронт. Най-малкото, че се привлекли към себе си 35–40 германски дивизии.
В съветските времена за Великата Отечествена война се говореше само позитивно, през 90-те - само негативно. Сега пак позитив. Ама спрете се! Дайте да говорим по-близо до истината. Разбира се, цялата истина не може да се каже.
За вярата, за царя и Отечеството
Ние сме имали национална идея: За вярата, за царя и Отечеството. Тя е на 1000 години, сега просто не се използва. Тя е окъпана с кръвта не само на руснаците, но и на другите народи на Русия. Да, след това я замениха с комунизма. Принципът се промени: От всекиго според способностите, всекиму според потребностите. Ако се замислите, не е ясно как това би могло да се приложи.
През тези 73 години съветска власт монархията беше дискредитирана, през 90-те това продължи, продължава и сега. 
Но мнозина от сегашното ръководство на страната признават историческата приемственост на монархическия режим. 
Ако народът е готов да приеме самодържец като Божий помазаник, значи той ще управлява.
Да се говори за конкретен кандидат е много сложно. Но нашата организация подготвя почвата за възстановяването на тази най-добра форма на управление.
Няма идеална форма, но монархията има много предимства пред демокрацията.
Външните врагове
Не всички осъзнават, че ние сега се намираме във война с англо-саксонската цивилизация. Те няма да се успокоят, докато не ни довършат. Аз съм служил във външното разузнаване и мога с цялата отговорност да заявя, че ние сме техния главен враг. Не Китай, не Индия и не други държави. Русия е цивилизационен конкурент на Запада. Китай е само икономически конкурент. Но след няколко години може да стане военен. Англосаксонците искат да ни поставят на колене. През 90-те почти успяха, но не до край, затова сега са още по-зли.
Преди няколко години се срещнахме в Москва с групата на Хенри Кисинджър, говорихме за отношенията между нашите страни. Том Греъм заяви:
Съединените щати имат свещена мисия — да ръководят целия свят. Ако се откажем от нея, САЩ ще се разпаднат. Това е наша национална идея. Ако сте съгласни с нея, няма да имате проблеми".
Аз му отговорих: „Ние също имаме мисия — да бъдем алтернатива на вашата свещена мисия”. А той ми казва: „Тогава няма да се договорим!” Разбира се, че е нужно разведряване и преговори, но целта на американците е една. Украйна, Молдова, Полша, Грузия им служат като инструмент в борбата им с Русия и ги използват когато им е нужно.
Тези страни съзнателно се отказаха от суверенитета си в полза на САЩ. Какъв суверенитет има Полша, която се превърна в голяма военна база? Или Румъния, или Грузия?
Ако не беше одобрението на американците грузинците нямаше да нападнат Южна Осетия. 
Неотдавнашните събития в Грузия са напълно обясними. Още през 1991 година значителна част от населението беше настроено антируски.
Наш депутат поседя няколко минути в едно телевизионно студио — в отговор вълна от възмущение. !!!!!
Населението на Грузия е добре обработено в русофобски дух, особено младите, които искат да живеят на Запад. Разбира се, има и нормални хора, но те не са мнозинство.


Няма коментари:

Публикуване на коментар