вторник, 7 септември 2021 г.

ИЗРАЕЛ ПРИЗОВАВА ЗА ПОДГОТОВКА ЗА ЧЕТВЪРТА ДОЗА ВАКСИНА СРЕЩУ COVID-19

 

„Докато 2,5 милиона израелци са получили третата доза, еврейската държава очаква продължаването на кампанията за ваксинация“, пише Le Figaro.

 „Ръководителят на отдела за борба с коронавируса в Израел в събота, 4 септември, призова гражданите да се подготвят за въвеждането на четвъртата доза ваксина срещу Covid-19.“ Вирусът съществува и ще продължи да съществува, а ние трябва да се подготвим за четвъртата инжекция“ – предупреди професор Салман Зарка (полковник от запаса, преподава в Медицинския факултет на университета Бар-Илан в Цфат и Катедрата по военна медицина в Еврейския университет – Н.К.) по обществената радиостанция Кан.

Професорът отива още по-далеч: „Ако се замислим за това и за отслабването на ваксините и антителата, изглежда, че на всеки няколко месеца – може да е веднъж годишно, на всеки пет или шест месеца – „имаме нужда от нова инжекция“, съобщава изданието The Times of Israel. „Отсега нататък това ще се превърне във фактор в живота ни“, предупреждава той, без да уточнява кога може да започне четвъртата инжекция.

 (...) „През последните седмици Израел стартира кампания за въвеждане на трета доза за повишаване на имунния отговор при хора, ваксинирани преди повече от шест месеца. Според Министерството на здравеопазването, повече от 2,5 милиона души са получили тази трета доза“, отбелязва Le Figaro.

Няма коментари:

Публикуване на коментар