вторник, 21 септември 2021 г.

РОШАВИ ПОЛИТНЕКОРЕКТНИ ИЗРЕЧЕНИЯ

 

Преди век, „Ню Йорк Таймс“ отбелязал: „Ние отпечатваме всички новини, които са годни за отпечатване“ (Edward L. Bernays, Crystallizing Public Opinion, Boni and Liveright, Inc., 1923). Сто години по-късно, новините основно се излъчват от телевизии, радиа и Интернет, но така и не съм чул за стандарти относно това що е „годност“
или „значимост“. А и защо да ги има? Нали ще бъдат преграда за манипулиране на общественото мнение! И ще пречат за създаване на „образи-любимци“ (предизборно) на простолюдието, като Харвардските братя! Апропо, защо, след оттеглянето им от изпълнителната власт, спря да ни залива катадневния поток от новини за „нечуваните“ успехи постигнати от министерствата на икономиката (основно)  и финансите?

……

„Почтеността“ е чудесна, но неработеща етична категория. Интересно ми е, от къде Кирил Харвардски и брат му Асен ще открият 50-на и повече хиляди почтени чиновници, за да управляват държавата? Може би ще ги тестват? Или ще ги подложат на детектор на лъжата? Засега знам, че щели да ги карат да подписват „декларации за почтеност“. Ако греша ме поправете.

….

Безплатно „сиренце“ има само в капана за мишки. По подобен начин ми прозвучаха думите на Кирил Харвардски – „вярвайте ми“ (май го е копирал от Симеон), при представяне на проекта „Продължаваме промяната“. Търсели партия, която да им позволи да участват в изборите на 14 ноември (сиреч партия-мандатоносител), но тя не трябвало да се намесва в реденото на депутатските листи. Ваше Харвардско преподобие, те и от ИТН имаха същите претенции, пък ги видяхме до къде стигнаха. Същото се случи и когато повярвахме, на обещанието на Симеон, че ще ни оправи за „800 дни“, и на Борисов, че ще „премете къщичката“, завещана му от Тройната ламя.

…..

Тянка Дончева беше любима гостенка в „Денят с … агента на VI управление на ДС „Богдан“. Нямам спомен да й е задавал въпрос досежно пледоариите й в защита на бившия самоковски прокурор-бияч Белнеев и обидите, които Тянка е отправяла в съдебната зала срещу потърпевшата Даниела Груева. Туй за обидите го вярвам, след като си позволи да нарече председателката на Народното събрание „болонка“. А вие, ако не вярвате, питайте Мария Касимова-Моасе.

….

От преврата (ама не въображаемия срещу Борисов от миналата година) насам ни се внушава, че сме корумпирана държава. Даже Харвардските братя обещават, че след като запушат „дупките“, от които изтича държавния бюджет, ще настъпи всеобщо благоденствие. Хем не им вярвам, хем се питам – бедността ни от корупцията ли идва, или лесно се корумпираме, защото сме бедни.

…..

Няма как да поставя знак на равенство между Жак Атали и председателят Си. Не съм чувал последният да е гостувал на форума в Давос, или да е член на клуба „Билденберг“. Но и двамата ни предлагат едно и също бъдеще (настояще за доста от китайците) – Hi-Tech диктатура. Благодарско! Ако не ми вярвате, прочете публикациите ми „Светът на Big Brother“ и „Китай на Си“. Публични са. Защо ли бившият щатен служител на I-во Главно управление на ДС „Галицин“ защитава китаеца Си, а плюе по глобалистите от Давос?! Че те са – „вземи единия, удари другия!“

…..

Слушах внимателно изявата на Калин Тодоров в една телевизия. Прави хубави асоциации с Царя (Симеон), пъдаря (Борисов) и …чалгаря (Трифонов). Ама нещо ми заприлича на един друг Тодоров (май му викаха „Шайката“), с тази разлика, че вторият изглежда се е „самонаправил“, докато писателят-юрист е расъл на „Оборище“ и в резиденции. Възмущаваше се, че Каримански (ИТН) бил управител на банката на Фуат Гювен (турски богаташ и агент на ДС). Пък не се възмути от факта, че неговият приятел Васил Василев – агент „Паскал“ на II-ро Главно управление на ДС („през 90-те работех в „Братя Василеви“ рече Калин) е продал на Гювен безмитните бензиностанции на Калотина и Капитан Андреево? Ама то е така с различните аршини.

……

Като се замисля, сбъркана държава сме. И медийно, и политически.

Но се надявам да се оправим, щото нито данайците, в продължение на 200 години, нито османлиите – цели пет века са успели да ни пречупят.

И като застанете на 14 ноември пред урните, да не забравите за юпитата на Симеон Сакскобургготски. И те бяха млади, изучени в чужбина и готови да работят единствено „на ползу роду“….

А дотогава – попържайте като мен. Ако не друго, поне помага за намаляване на стреса.

…..

Няма коментари:

Публикуване на коментар