петък, 3 септември 2021 г.

ХВАЛИПРЪЦКОВЩИНАТА НЕ Е ОТ ВЧЕРА

 

Преди пет и кусур години, на 17 февруари в аулата на ВМА се проведе поредната военномедицинска дунанма (ед.ч., в мн. ч. дунанми: употребена е в жарг. смисъл  на показна дейност, свързана с шум и тупурдия – Н.К.), иначе наречена, не зная защо, съвместно открито заседание на комисиите по отбрана, здравеопазване и вътрешна сигурност и обществен ред на 43-то Народно събрание с участието на Николай Ненчев – министър на отбраната и депутатите д-р Даниела Дариткова (ГЕРБ), о.з. генерал Михо Михов (АБВ), Атанас Мерджанов (БСП) и Димитър Байрактаров (Коалиция „Патриотичен фронт“ от НФСБ и ВМРО-БНД). По темата имам обширна публикация в този блог (желаещите могат да я открият, като напишат в Google „Без Тонев, по Тоневски“ – Н.К.). За тези, на които не им се рови в мрежата, ще представя резюме на дунанмата:

 1.„ВМА е подготвена да реагира и за 10-20 минути да се отзове със свой екип при сигнал за атака с биологично оръжие в някой от големите български градове.” (Помните ли учението на ВМА през 2020 г. на летище София по повод COOVID-19, с което се сложи началото на плашенето на народа ни? При необходимост и него мога да ви го припомня! – Н.К.)

 2. „Ние имаме много неща, но за единични случаи, за масовост – мога да кажа, че здравната ни система ще фалира”.

3. „През Военно-медицинска академия за три месеца са преминали някъде около 1400 бежанци – като прегледи. От тях около 200 са били болни от респираторни заболявания на дихателни пътища, около 112 са с диабет и 12 с травми. Това е профилът на преминаващите..“.

4. „На думи вариолата и маларията отдавна са победени, но се оказа, че м.г. в САЩ е възникнал епидемиологичен взрив и се е наложила имунизация на 150 000 войници. Буквално преди дни пък двама български летци се върнали от Уганда с тежка малария и е трябвало по спешност да се доставят медикаменти от чужбина.“

5. „....ВМА разполага и с отряд за бързо реагиране от 140 специалисти, има готовност за ползване и на въздушен транспорт.”

6. „Началникът на ВМА ген. Николай Петров обаче заяви, че една епруветка с вирус, оставена на подходящото място, може да зарази цял град.”

7. „Директорът на Клиниката по инфекциозни болести проф. Камен Плочев съобщи, че „черни” лаборатории разработват вариола (едра шарка) като според разузнавателна информация вирусът може да се използва за биологично оръжие” (Тя е използвана много отдавна, още при завладяването на Северна Америка от европейците, ама нейсе, важното е да се шашнат министър и депутати – Н.К.)

8. „ВМА е купила 30 000 ваксини (срещу вариола – Н.К.) като превантивна мярка” (Някой знае ли какво стана с тях? Бях чул, че бяха купили в големи количества и една друга ваксина, та се наложи да я дарят, ама това е друга тема Н.К.)

9. „ВМА може да поеме още лечението на чума, антракс, тиф, холера, ебола, вариола и енцефалит, но няма медикаменти за лечение на малария, трихинелоза, като и на малко позната, но много опасна болест, наречена лайшманиоза.”

10. „ВМА може да развърне полева болница с 40 легла” (Вероятно тази, за която от бюджета на БА бяха потрошени милиони, стоя развърната за рекламните нужди на фирмата-производител на летище Крумово, след което я скриха в един склад в околностите на гр. Хисар? Що ли не я видяхме развърната по времето на пиковете на COOVID-19? – Н.К.)

11. „На заседанието стана ясно още, че при заплаха от биологично оръжие властите имат система за мигновена компютърна връзка между МВР, президентството, Министерство на отбраната, Народното събрание и Министерство на здравеопазването.”

Днес – 03.09.2021 г. дунанмата се повтори!

Уважена този път от най-високото държавническо място в Републиката.

Видимо, дами и господа Facebook-ари за хвалипръцковщината няма нито лекарство, нито ваксина!

А може би и вие сте фенове на военномедицинските дунанми?

Няма коментари:

Публикуване на коментар