сряда, 15 септември 2021 г.

ТРИМАТА СЛУЖЕБНИ МИНИСТРИ ИСКАХА ДА ИМ ПРОДАДЕМ „ЕКОГЛАСНОСТ“

 

Емил Георгиев, БНТ1, „Още от деня“, 15.09.2021

„…Ще бъда максимално откровен, за да се разсеят всякакви внушения. Имахме два разговора с новия политически проект.

Първият разговор беше с представител на г-н Кирил Петков и Асен Василев, и министъра на образованието, казаха ни, че разчитат на нас, защото сме модерна партия и комплименти от този род, но поставиха условие. То е те да ръководят изцяло дейността на „Екогласност“ и аз казах, че разговорът е приключен. На другия ден същият този техен представител ни се обади и каза, че лично господин Кирил Петков желае среща. Проведох среща с него в моя офис и разговорът беше 2 часа, казах, че няма как да се съгласим на нас да ни бъдат поставени условия за изцяло поемане на ръководството и тогава поставиха искане да влязат в него. На нас се предложиха избираеми места, от което примерно едно в Хасково и Монтана, като те поемат изцяло кампанията и ще ни предложат хората. Направили са кастинг и са подбрали 50 души. Зададох въпроса кой стои зад този проект и не получих отговор, казах че повече разговори няма да има. Разбрах, че този проект е създаден от представители на президентството.

Бил съм подложен на натиск от олигарха Прокопиев, казах им че няма как да бъдем купени. Опитаха се по много неприятни начини да уговорят и други наши представители, като на всяка цена да говорим за 4 избираеми места, 4 втори места, да внесат предварително средства, и всичко това се знае от делегатите на нашата конференция. Казаха, че с този проект е запознат и министър-председателят. Той е назначен от президента. Специално аз въобще нямам съмнение президента да стои зад този проект, но негови хора - да. Нека да ви кажа още едно име - г-н Копринков [1], който е един от секретарите на Радев, ме попита дали още продължаваме разговори с въпросните господа, при което аз отговорих с "За какво става въпрос?", но той явно е знаел. Но те самите министри казаха, че са хора от президентството.“

Бележка – Н.К.:

[1]-кадрова справка за Николай КОПРИНКОВ, съветник по вътрешна политика и гражданско общество на президента на Република България (на малката снимка вдясно от логото на предаването).

Роден е през 1978 г. в град Пловдив. Завършва средното си образование в Техникума по механо-техника през 1997 г. Придобива бакалавърска степен по „Физическо възпитание“ в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ през 2004 г. (пусти физкултурници, дялани камъни – Н.К.). Завършва магистърска степен в три специалности: „Управление на социално-педагогически дейности с деца и юноши“ (2008 г.), „Политики и стратегии в публичната администрация“ (2008 г.) и „Защита на информацията“ (2010 г.). През 1990 г. е Републикански шампион по хандбал за момчета. От 2003 до 2011 г. е общински съветник в община Марица, обл. Пловдив. От 2006 до 2009 г. е Областен координатор за област Пловдив на Държавна агенция за младежта и спорта. До 2010 работи като Областен координатор за област Пловдив на Министерство на образованието, младежта и науката. От 2011 г. до 2015 г. е кмет на село Труд, община Марица, обл. Пловдив. От 2015 г. до януари 2017 г. е трети мандат общински съветник в община Марица, обл. Пловдив. През 2008 г. е участник в XVII-та Българска антарктическа експедиция. Женен, с две дъщери.

Няма коментари:

Публикуване на коментар