събота, 18 септември 2021 г.

НОВ БУНКЕР ЗА ПУТИН


 

Игор Яковенко, 16 септември 2021, в-к „День“

Европа се кани да не признае Държавната дума. Украйна може да получи „Железния купол“ (израелска система за ПВО – Н.К.). Жириновски  без малко да си загуби панталоните, след което обяви Москва за световна столица и отново унищожи САЩ. Хага разследва престъпленията на Дутерте (Родриго Роа, род.1945 г., президент на Филипините – Н.К.). А Путин пак се скри в бункера.

Китайският лидер Си Дзинпин няма да уважи юбилейната среща на високо равнище в Душанбе на ШОС, след което се планира да се проведе съвместна среща на ШОС и ОДКС (съответно Шанхайската организация за сътрудничество и Организация на Договора за колективна сигурност – Н.К.). Очакваше се да участва и Путин, но в последния момент той обяви, че се самоизолира. Казано накратко отново се скри в бункера. И какво се случи? Си отказва среща с Байдън. Освен това, според пресата, той казал, че САЩ първо трябва да променят тона си по отношение на Китай, а след това да го поканят за преговори. Байдън обаче казал, че няма нищо подобно. А сега си представете как би могло да се случи – на снимките Путин и Си заобиколени от членове на ШОС и ОДКС, а отхвърленият и самотен Байдън плаче в Белия дом. Тези снимки Скабеева и Соловьов щяха да ги коментират поне седмица ... Но не се случи и Путин отново реши да напусне света, тъй като напоследък светът се държи не както трябва. Преценете сами.

Европейският парламент прие с мнозинство доклад, който призовава за укрепване на военния потенциал „за сдържане на Русия“. Автор на документа е бившият премиер на Литва Андриус ​​Кубилюс. Ето основните точки на доклада:

- „ЕС трябва да разшири санкциите, за да обхванат  „сертифицирането “и организацията на незаконните избори в Крим“

- „ЕС трябва да е готов да не признае новия състав на Държавната дума – в  случай, че парламентарните избори в Русия са нечестни и се проведат в нарушение на демократичните принципи и международното право“.

- „Членството на Руската федерация в международни организации трябва да бъде прекратено.“

Освен това, проектът призова европейските институции да разработят стратегия за намаляване на зависимостта от вноса на природни изкопаеми и ядрени технологии. Газопроводът „Северен поток 2“ увеличава „рисковете от господство на Русия“, така че „той не трябва да бъде пуснат в експлоатация, дори ако е завършен“.

Постоянният докладчик на Европейския парламент за Русия, бившият премиер на Литва Андриус ​​Кубилюс заяви, че е „необходимо да се разделят руският народ и властта, тъй като самите хора са преки жертви на режима на президента Владимир Путин“. Типичен русофоб.

Брюксел нарича незаконни измененията в Конституцията, приети миналата година. Въз основа на това Европейският парламент възнамерява да осъди всички опити на Путин да бъде преизбран за нов президентски мандат след май 2024 г. Накратко, чиста русофобия там, в този Брюксел.

Още по-големи русофоби седнаха във Вашингтон. С тяхната помощ Украйна може да получи израелската система „Железен купол“ от САЩ. Естествено, за защита от Русия. Руското външно министерство и телевизията бяха изключително възмутени, че украинците сега ще могат да свалят брутално мирни руски ракети, ако те по братски са изтреляни по украински градове.

Изключително неприятни новини за Путин дойдоха от Хага. В сряда, 15 септември 2021 г., съдиите на Международния наказателен съд (МНС) решиха да проведат цялостно разследване на престъпленията срещу човечеството, извършени по време на така наречената „война с наркотиците“ във Филипините. Решението е взето въпреки факта, че през 2019 г. филипинските власти отказаха да сътрудничат на МНС, тъй като предварителното разследване установи участието на президента на страната Дутерте в тези репресии.

Предметът на разследването е, че филипинската полиция е убила десетки хиляди цивилни под предлог за борба с наркомафията. Освен това президентът Дутерте е основният организатор и подбудител на убийствата и малтретирането на хора. Именно той през февруари 2018 г. наредил на войниците от правителствената армия да не убиват жените-бунтовници, а да стрелят по вагините им, тъй като това, според него, би ги направило жени „безполезни“ жени. С настъпването на пандемията Дутерте призовал за стрелба по нарушителите на карантината. Ако сравним броя на жертвите на Дутерте с броя на жертвите на Путин, като вземем предвид убитите в Сирия и Украйна, тогава филипинският диктатор изостава от руския. Но има две причини, поради които Хага по-трудно ще осъди Путин, отколкото Дутерте – ядреното оръжие и членството в Съвета за сигурност на ООН. И тези пречки могат да бъдат преодолени с течение на времето. И докато Путин е в Кремъл, с което принудителната му доставяне в Хага е малко вероятно, това не пречи да бъде съден задочно и публично да бъде обявен за международен престъпник.

Вчера в Русия беше последният ден, в който беше разрешена предизборна агитация. Всъщност през всичките тези години тя не е спирала нито за минута. Вчера, 15 септември 2021 г., цялото излъчване на предаването „60 минути“ беше управлявано от Жириновски. Властите, очевидно, бяха леко притеснени от растежа на предизборния рейтинг на Комунистическата партия на Руската федерация, а след това и от публикуваните препоръки за „Интелигентно гласуване“, които бяха главно в полза на партията на Зюганов. Така комунистите можеха да станат бенефициенти на протестния вот.

В навечерието, по време на дебатите, паднаха панталоните на лидера на ЛДПР. При това точно в момента, в който ругаеше комунистите. Панталоните му паднаха, докато викаше: „Путин е комунист!“ Но Жириновски показа завидна реакция, успя да хване панталоните си и без да спира за секунда продължи да изобличава основния си конкурент. В предаването „60 минути“ панталоните на Жириновски се държаха доста прилично, за разлика от самия него, който се беше разпасал повече от обикновено.

Очевидно, след като беше решил, че комунизмът вече е победен, Жириновски реши да се справи с Америка и с Украйна, която „ иска да се присъедини към НАТО, но не разбира къде отива! Америка вече не знае къде да бяга, тя беше поставена на колене! Няма повече сила, която да изплаши Русия! Един залп и няма да ви бъде! Вие сте на границата на унищожението! Смърт! Две бомби - и няма Великобритания! Киев няма да го бъде! Крещатик няма да го бъде! Всичко ще бъде направено през нощта! Ще се събудите, ама няма да ви има !!“.

След като си почина за секунда и се увери, че панталоните му са на мястото си, Жириновски завърши речта си с изявление, съдържащо географското откритие:

„Нашите предци направиха Москва столица на света.“

Рядко един герой успява да извърши за толкова кратко време толкова славни дела, каквито направи лидерът на Либерално-демократичната партия на Русия – да си загуби панталоните и бързо да ги намери, да разгроми комунизма, да унищожи Америка и Украйна, и да пренесе столицата на света в Русия. И всичко това заради възможността още пет години да се преструва на идиот в Държавната дума. Но изглежда, че не всички се преструват. Включително и президентът на Руската федерация, който има много отклонения, включително агарофобия, страх от открити пространства, и постоянно се опитва да се скрие някъде.

 

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар