неделя, 19 януари 2020 г.

ПО КАКЪВ НАЧИН СЕ ПРЕДАВА ВЛАСТТА, ТАКА ЧЕ ДА Я ЗАПАЗИШ?

От Facebook страницата на Michael Alex Bakhmutski. Текстът е на Leonid Nevzlin, 15.01.2020 г.
Leonid Nevzlin

На населението на Русия се предлага цинична сделка. Ще ви се плаща, за да се плодите и размножавате, а вие от своя страна ще се съгласите с промените в Конституцията. Между другото, още не е факт, че поправките ще бъдат внесени за общонароден референдум. Струва ми се, че до 2024 г., когато приключва президентството на Путин, има още четири години. Но те бързат. Вече е активирана схемата, която трябва да осигури прехвърлянето на властта от Путин към Путин. Няма значение как ще се нарича длъжността му. Коя е причината? Нарастващ спад в рейтингите. Когато всяко гласуване може да се превърне в протестно, а всякакви избори да се превърнат в бунт. Трябва да проверят схемите си, докато населението все още не се е опомнило.
Последните събития за пореден път потвърждават, че в Русия през двадесетте години от управлението на Владимир Путин е изградена истинска мафиотска държава. Когато властта се използва в интерес на определен кръг от хора с йерархична организация. Можете да го наречете каквото ви харесва – мафиотско семейство, организирани престъпни групи или кооперацията „Езерото“ (в разширен формат). Друго нещо е важно. Целта на властта в мафиотска държава е една и съща – да осигурите печалба или други предимства за себе си и вашите близки. И съответно цялата държавна система се прекроява по такъв начин, че да гарантира запазването на властта на управляващия елит, тъй като в противен случай съществува заплаха да се загубят всички доходи, получени от или благодарение на държавата.
Рентата и сигурността са ключовите точки, чийто контрол във всяка конфигурация е запазен за мафиотската група. Медведев като доверен човек беше оставен в системата, преминавайки само от една платформа в друга. Няма значение дали Мишустин е шеф на Федералната данъчна служба или технически премиер. Той изпълнява функцията, която в момента Путин му е делегирал. Путин подобно на арбитър гарантира баланса и безопасността на цялата изградена от него мафиотска система. Отново няма значение в коя формална позиция – президент, премиер, ръководител на Държавния съвет или нещо друго. Главното е да се гарантира безопасността на паричните потоци и скритите спестявания и стабилността на държавата в интерес на мафията. И всичко, Това, което се случва в Русия има смисъл да се обсъжда от само от гледна точка на единствения мотив – максимално запазване на властта на престъпната група в държавата и защитата й от възможни действия на международни арбитри.
Всичко останало са технически детайли.
 


1 коментар: