събота, 11 януари 2020 г.

ИРАН СИ ПРИЗНА

Аятоласите оставиха без работа целия пропаганден полк на Руската федерация
Олга Кортунова, 11.01.2020, журналист, психолог и блогър


Генералният щаб на иранските въоръжени сили публикува официално съобщение, в което се казва, че самолетът на украинските авиолинии е свален, тъй като се е приближил към чувствителен ирански военен център!?
Иранската държавна телевизия, позовавайки се на военните, заяви, че страната, поради човешка грешка е свалила „непредумишлено“  украинския самолет.
Е, и? Само дето следват два извода:
1.Иранските аятоласи се оказаха по смели и честни от Путин и вместо страхливо да се крият зад хибридната война и да се правят на забраванковци, взеха че след два дни си признаха честно всичко.
2. На преден план естествено излезе въпросът, който сенатор Michael Anthony McFaul [1] постави вчера: защо ракетите за противовъздушна отбрана, с които Русия търгуват със всички страни от третия свят, при наличие на съвременни технологии, не разпознават гражданските обекти? НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ този проблем да се постави на междудържавно ниво и да се забрани продажбата на подобни ракетни системи???? Колко още цивилни самолета трябва да бъдат свалени, за да направи нещо световната общност?
Аятоласите оставиха без работа целия пропаганден полк на Руската федерация – на Соловьов [2], на „авиодиспечера“ Карлос [3]  и на Пригожин [4]  няма да им платят за коментари по темата. А Симонян [5] ще трябва в движение да спре фейкомета си.
Кремълските куратори тъкмо се бяха приготвили, потъркваха ръце, и съчиняваха планове за вонящи лъжи... и изведнъж Иран честно призна, че е свалил украинския Боинг. И какво следва? Точно под носа им се затвори кремълския портфейл. А може би ще измислят нещо ново по темата?
Бележки:
[1]-Майкъл Антъни, професор по история, съветник по външната политика на президента Барак Обама и посланик в Русия от 2012 по 2014 година, напуска принудително страната, след като е обявен за враг от Кремъл.
[2]-Владимир Рудолфович (род. 1963, Москва) – руски журналист, писател, радио- и телевизионен водещ, от септември 2018 г. води предаването „Москва. Кремъл. Путин“ в ТВ „Россия-1“.
[3]- според „Радио Свобода" става дума за испанския мошеник Хосе Карлос Бариос Санчес, съден в Испания и арестуван по-късно за мошеничество в Румъния.
[4]- Евгений Викторович (род.1961), т.нар. „готвач“ на Путин, собственик на ЧВГ „Вагнер“.
[5]- Маргарита Симоновна (род. 1980, Краснодар) – руска журналистка и телевизионна водеща, главен редактор на ТВ RT и информационните агенции  „Россия сегодня“ и  „Sputnik“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар