неделя, 19 януари 2020 г.

ПОЛША И ГЕРМАНИЯ НАПАДНАЛИ СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ?

Антиполската пропаганда е ужасна мерзост. Но и поляците се стараят. Що за уроди са тези пропагандисти?, 18.01. 2020
Автор: Андрей Егоров (rovego)


Публикацията e от поредицата „Записки на жизнерадостния песимист. Тук хора без чувство за хумор не могат да оживеят“.
От всякъде долита бучене – бу-бу-бу…, не гледам телевизия, но постоянно чета в Интернет. И вече започвам да вярвам, че Полша е воювала на страната на Хитлер във Втората световна война. При това в началото напада Чехословакия заедно с Хитлер. И след това се опита да окупира Съветския съюз. Пропагандата работи ли и влияе и на мен?
Прочетох декласифицираните документи. Истина е, че през 44 г. са създавани отряди, които бяха срещу Хитлер и срещу Съветския съюз. Накратко, някакъв вид камикадзе. За кого са воювали – не е ясно. Явно за пан Пилсудски, въпреки че вече съм объркан.
В Полша мразят руснаците. Събарят паметниците на войниците-освободители. Все още мечтаят да превземат Русия.
И най-главното – безпрекословни  съучастници на Хитлер и дори техните „герои“ – все едно са от СС.
Запис на разговора на А. Хитлер с министъра на външните работи на Полша, Ю. Бек от 5 януари 1939 г.: „Друг въпрос, в който Германия и Полша имат общи интереси, е еврейският проблем. Той, фюрерът, е решен да изгони евреите от Германия. Ако от страна на западните сили имаше повече разбиране по отношение на исканията на Германия по колониалния въпрос, тогава той, фюрерът, вероятно щеше да осигури някаква територия в Африка, която да бъде използвана за заселване не само на немски, но и на и полски евреи.”
Може би е време, историята да скарва народите? Честно да ви кажа, това ми омръзна. Не искам сега Полша да бъде наш външен враг. Не искам да задълбавам в архивите и да търся грозни факти. Както и да е, черно-бялата картина на света не съществува. Няма абсолютно зло и абсолютно добро.
Като цяло, аз съм 1/16 циганин (не, няма да ви открадна златото, нито конете, нито ще ви гледам на ръка), а по линия на  моята баба, която е наполовина  дворянска, аз съм 1/16 поляк,  (не, не мога да си представя, че Полша е враг на Русия, в детството си четох „Четиримата танкиста и кучето“ гледах, четох за Януш Корчак, който влезе в газовата камера с децата си). Освен това моят прапрадядо е бил полски свещеник и ревностен католик. Е, не може постоянно да се караме всички на базата на историята. И между другото, ръководителят на Министерството на външните работи трябва да бъде човек, който може да се сприятели с всички, а не да се просъсква „Дебили, курви…“, вместо да изгражда дипломатически отношения с „чуждестранни партньори“.
Не искам война.
Искам мир.
И в душата си.
И около нас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар