неделя, 3 януари 2021 г.

УПРАВЛЕНСКИ НЕУСПЕШЕН РЕЖИМ

 

Не е факт, че служителите имат достатъчно мозък, за да разберат самия проблем.

Ел Мюрид 02.01.2021

Новогодишна история за това как Центърът със специално предназначение за безопасността на движението на МВР от години събира и предава секретната информация за движението на кортежите на висшите държавни служители чрез незащитената комуникация (чатове в Whats App) – е най-добрата илюстрация на две картинки наведнъж.

Първата картинка е за техническата и технологична изостаналост на днешна Русия. Настоящият режим вече не е в състояние да създаде изключителна система за сигурност за висши служители в държавата на базата на хардуерната и софтуерната база в страната. Между другото, не е факт, че служителите му имат достатъчно мозък, за да разберат самия проблем. И това ни отвежда до втората картинка – ужасният административен провал на сегашния режим, дори по въпросите на собствената му сигурност.

Началникът на Държавна инспекция за безопасност на пътното движение (ДИБПД) в Москва беше набързо уволнен  – няма и най-малко съмнение, че е точно за това, тъй като за безопасността на висшите сановници се грижи специалният батальон на Московската ДИБПД. И в тази история шефът му беше отстрелян. Но проблемът не е в него. Ръководителят на ДИБПД не може да създаде аналог на популярния Whats App.

Става въпрос за нещо друго.

Кой трябва да бъде наказан за срива на руската икономика и унищожаването на собствените институти за развитие – това е интересния въпрос. Това е втората картинка.

А ако някой трябва бъде уволнен, е необходимо да започнем с президента. И следващите след него по низходящ ред.

В цялата тази грозна история полковник Дроганов е твърде незначителен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар