вторник, 19 януари 2021 г.

ПАРАДЪТ НА УРОДИТЕ НА ГЪРБА НА НАВАЛНИ

Организаторът и вдъхновител на този парад е извън класацията ...

От блога на Игор Яковенко, 18.01.2021

В последното денонощие хиляди нормални хора и немалък брой морални чудовища и уроди се изявиха на гърба на Навални. Представям ви далеч непълния списък на уродите.

Елена Морозова – съдия по повикване. Тя изтича до полицейското управление, обличайки в движение съдийската тога и, нарушавайки всички възможни закони, присъди 30-дневен арест на Навални.

Дмитрий Саприкин генерален директор на летище Внуково. Неговите PR специалисти публикуваха удивителен текст: „С чест „посрещнахме“ самолетите от Германия през 1941 г., ще посрещнем всички самолети и през 2021 г.“. Тоест, офисът на Дмитрий Петрович Саприкин заплаши да сваля всички пътнически полети, при това ВСИЧКИ, тоест не само международните.

Дмитрий Песков ами Песков си е Песков. „Моля за извинение. В Германия ли беше задържан? Не зная, каза Песков, правейки гримаса, в отговор на въпрос за ареста на Навални.

Олег Газманов – певец. „Според мен А. Навални направи интелигентен ход. След изборите в щатите, на „Западът“ щеше да бъде изгодно да го ликвидира и да обвини за това Владимир Путин. А в Руската федерация ще бъде жив, макар и в затвора."

Анонимният телеграм-канал „Майстер“ (активно се популяризира в на сайта на „Ехото на Москва“ – бел. авт.) „... процесът на напускане на Германия от Навални изглеждаше така, сякаш германците депортираха руския опозиционер – те полицаи го регистрираха за полета от, полицаи го откараха до летището, и не само до летището, а директно до трапа на самолета ... Това е заплаха за живота Алексей Навални от страна на онези, за които той беше удобен инструмент в голяма политическа и не по-малката икономическа игра. От възможни проблеми за Навални, са заинтересувани преди всичко САЩ, като силата, която може да бъде използвана, за да бъде спряно изграждането на новия руски газопровод – когато са заложени десетки милиарди долари в продължение на десетилетия, няма място за сантименти. "

Константин Боровой – политически емигрант. „Той (Навални) ще се завърне. Той е свикнал с добре осигурен живот. А Кремъл, пропагандата на Кремъл, ще му го осигури.“

Владимир Бегунов – група „Чайф“ (рок-група в СССР и РФ – бел.моя). „Какво става във Внуково, кацна ли глупак?"

Владимир Соловьов – „Лешик (умалително от Алексей – бел. моя), те така или иначе няма да те оставят! Ти, власовско копеле, не си нужен там (в Германия – бел. авт.)! Ти поне разбра ли, че те те предадоха."

Сергей Лавров – руски външен министър: „Видяхме как се възползваха от вчерашната новина за завръщането на Навални в Русия. Ясно можете да почувствате радостта, с която идват коментарите под индиго. С радост, защото, очевидно, позволява на западните политици да мислят, че по този начин те ще могат да отклонят вниманието от най-дълбоката криза, в която се намира либералният модел на развитие.“

Максим Пирков – пилот. „Заради някакъв клоун, някои от самолетите преживяха неприятни моменти поради малкото количество гориво и пренасочването им към запасно летище. Така няколкостотин души, и това: жени, деца, имам предвид пътници, екипаж, диспечери, летищни служби се оказаха заложниците на ситуацията просто защото ... ... от Берлин лети някакъв клоун. Вие ... наистина ли мислите, че ... някой има нужда от него. "

Валери Соловей – политолог: „Ако 10 000 души бяха на летище Внуково, Навални нямаше да бъде задържан. Аз съм абсолютно сигурен в това.“ Справка: Навални е задържан на летище Шереметиево. Само Славейчето знае какво общо има броят на събралите се във Внуково. Както и факта, че Путин определено ще се оттегли през януари 2021 г. поради нелечими и неизмерими болести.

 „Ехото на Москва“ анкета: „В момента какво изпитвате по повод ареста на Алексей Навални? Отговори: Въодушевление – 45,9%; Депресивно настроение – 54,1%. Сиреч, на хората се предлага избор да се разпознаят или като морални идиоти, които са „въодушевени“ от ареста на политик или като хленчещи идиоти. „Ехото на Москва“ не предвижда други състояния.

Извън класацията остава организаторът и вдъхновител  парада – Владимир Путин.

Парадът на уродите и фанатиците продължава ...

Послепис:

Павел Локшин, „Ставайки икона на протеста, Навални ще бъде още по-опасен за Путин“, Die Welt, 18.01.2021

„…Кремъл обаче прави това (арестът на Навални – бел. моя) по няколко причини. От една страна, значение има страхът, че един трудно контролиран политик би могъл да обедини нарастващото недоволство на руснаците в изборна година, а е известно, че в Русия всички избори, както обикновено, трябва да се проведат, както Кремъл реши. Освен това става дума за репутацията на Путин. Накрая, чрез заплахата за наказателно преследване на Навални, руската държава ясно дава знак, че той не е трябвало да се връща. Но нарушителят на спокойствието Навални го направи Ако опозиционерът остане свободен, това ще демонстрира слабостта на Путин…“

(…) На всичкото отгоре Путин изглежда не вярва, че вероятният затвор за Навални може да активира нарастване на протестния потенциал сред руското население. Ситуация подобна на тази в Беларус, където хората излизат на улиците от няколко месеца в знак на протест срещу правителството, в Русия едва ли може да се очаква - пише Die Welt, отбелязвайки, че в една от анкетите на „Левада-център“ 45% от анкетираните посочват, че нямат „особени  преживявания“ по повод  отравянето на Навални.

(…) По този начин опозиционерът далеч не е безспорен народен герой. От друга страна, затворниците традиционно предизвикват съчувствие сред руснаците. Ако Навални наистина трябва да влезе в затвора за няколко години, това ще бъде недвусмислено доказателство, че Кремъл го смята за заплаха и от своя страна би вдъхнало доверие сред скептиците сред руското население..

(…) Изявленията на Запада, пише Локшин, все още са само жестове, а налагането на санкции искат само балтийските държави. .. В случая с Навални Путин все още има време да помисли. Ако не се появи перспектива за въвеждане на нови и по-строги строги санкции, политическите и икономически разходи на Путин, свързани с арестуването на Навални вероятно ще останат ниски (не за първи път ще се сблъскаме с двойния аршин на държави от ЕС, при които келепирът е връх на политическите им реакции - бел. моя)..“

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар