събота, 29 юни 2019 г.

ИМА НЕВЕРОЯТНА ВРЪЗКА МЕЖДУ ПАДАЩАТА РАКЕТА И СТРАХА ДА СРЕЩНЕШ ПЕДЕРАСТ В ПОДВОДНИЦА.

Дмитрий Гудков [1], https://blog.newsru.com
29 юни 2019 г. публикувано в 12:59
 50 години. С  толкова изостава Русия от „първия свят". Но днес се появи идеална линийка, чрез която можем да измерим това изоставане. тази празнина. Веднага ще направя уговорката, че изоставането е причина то да се навакса, а не да се разпалва гняв за особения път.

Ето я линийката.
1.В Крим показаха представление, на което на сцената се целуват. Момичета с момичета, момчета с момчета.
2.В Осака Путин каза, че не различава трансформърите от трансджендърите, и че при тях половете са или 5, или 6.
3.В Съединените щати празнуват 50 години от бунтовете в „Stonewall Inn" [2].
Да започнем с последния факт. Кой за първи път чува за бунтовете? Чувствайте се свободни, коментирайте, това ще бъде интересна статистика. Няма страшно в това да не знам, лошо е да не се интересуваме. Накратко, тези протести са първите, организирани от американското ЛГТБ общество, дало отпор на властите, които тогава - през 60-те - обичат да провеждат полицейски акции срещу гей клубове. Поредният рейд в нюйоркския клуб „Стоунуол“ се оказа клечката кибрит поднесена към бурето с барут: след него из цялата страна започнаха протести на хората с ЛГБТ ориентация, а гей движението започна да се оформя в днешния си вид – борбата за своите права. Права на човека.
Тук звучат две основни думи –  ХОРАТА са РАЗЛИЧНИ. Мъже и жени, хомо- и хетеро-сексуални, „единороси” [3] и демократи, бели и монголоиди – серията продължете сами. Но всички те са хора и всички по природа имат едни и същи права, които мнозинството не трябва да ограничава. Това е идеята, която Западът е открил преди половин век (разбира се, сега аз обобщавам, но не прекалено много)
А за нас в Русия Путин я забранява.. Защото той е, наред с други неща, агент на миналото.На този уютен и познат обществен ред, в който един кроманьонец пристига в пещерата, бие женската по главата с кост от мамут и закусва  с бъбреците на съседа от съседната пещера. Преди няколко десетки хиляди години в  това няма нищо лошо, а след това хората започнаха да се сещат за разни неща.
Например, че уважението на съседа ще ви даде възможност да доживеете мирно до старини. Че ето тази тук жена, която удряше с кост по главата, е жена, която има толкова права, колкото и ти, и не е предназначена само да ражда и да задоволява твоите нужди. Това, ако не го разбирате, си е ваш проблем. Като цяло, много от нещата, които човечеството разбра, след по някакъв магически начин изобрети Интернет, лекарства срещу рака и електрическия автомобил.
Владимир Владимирович не вижда връзката. Тези, които викат от ужас, че момичета се целуват с момичета на сцената, също не я виждат. Напротив, те се гордеят с факта, че не различават трансформърите от трансджендърите. В пещерата не е необходимо да разграничаваш, там всичко е правилно – огънят,  самката, културния отдих – да имаш време да пробиеш дупка в камъка, докато пещерната мечка не те изяде.
Всяко развитие води до усложняване – не само техническо, но и социално. И има невероятна връзка между падащата ракета и страха да срещнеш педераст в подводница.
За щастие, 50 години закъснение не е толкова дълго време. Може бързо да бъде наваксано. И се надявам, че скоро целувките на сцената ще престанат да бъдат основната новина на местните медии, Русия ще приеме закон за домашното насилие, а президентът (очевидно не този) ще научи всяка буква в съкращението ЛГБТ, а всички представители „малцинствата" ще получат равни права с „мнозинството". Всъщност това е демокрацията.
БЕЛЕЖКИ:
[1] – роден 1980 г., руски политик и общественик, женен с три деца, завършил е журналистика в Московския държавен университет и второ висше образование в Дипломатическата академия на МВнР на Руската федерация, кандидат на науките. Като член на партията „Справедлива Русия” е бил депутат в Държавната Дума (2011-2016). Опитът му да се кандидатира от името на партия „Яблоко” за следващ мандат в Думата претърпява неуспех. От 2018 г. е председател на „Партията на промените”. Син на руския политик и предприемач Генадий Гудков. 
[2] – поредица от бунтове и спонтанни демонстрации срещу полицейска акция, започнала в нощта на 28 юни 1969 г. в гей-бара „Stonewall Inn" на улица Кристофър (Гринуич Вилидж, Ню Йорк). За тези сблъсъци се смята, че са първи път в историята, когато представители на гей общността се противопоставят на системата за хомосексуалните преследвания на държавата. Твърди се, че бунтовете са определящо събитие, което е сложило началото на масово движение за спазване на човешките права срещу ЛГБТ в САЩ и по света. Според историк Дейвид Картър, „за гейовете” бунтовете са това, което е падането на Бастилията за Френската революция“.
[3] – членове на партията на Путин „Единна Русия”


Няма коментари:

Публикуване на коментар