петък, 21 юни 2019 г.

ЗА БРИДЖИТ И ЕМАНУЕЛ....

(извадки от интервюто на Марион Гали-Ромуно със Силви Бомел, публикувано Le Figaro)
Преди да напише книгата си Току-що навършила седемнадесет години (издателство JC Lattès, 2019), журналистката Силви Бомел тръгва по стъпките на Бриджит Троние в Амиен, Льо Туке…. Тя интервюира най-близките и по-малко близките й хора, стремейки се да разбере жената, която се отказва от всичко, за да изживее любовта си с мъж с двадесет и четири години по-млад от нея – Емануел Макрон.


 „Когато Бриджит Троние се омъжва през 1974 г., тя е била на 20 години. Докато пиша, наскоро се появиха Противозачатъчни хапчета се бяха появили наскоро, което далеч не е било очевидно за всички. Тогава съществуваше идеята, че не можеш да бъдеш бременна без ангажимент, че най-добрият начин да живееш е да се ожениш.Всички сестри на Бриджит го бяха омъжени преди нея и бяха родили „под 30 години", както беше обичайно за онова време".
„Защо съпругът на Бриджит не е направил скандал, когато е научил за връзката й с Емануел Макрон, не зная. След развода през януари 2006 г. Андре-Луи Озиер предпочете да да изчезне, за да не дава храна за клюки. Казват, че живее някъде в района на Париж. Английски журналисти се интересуваха от този мистериозен човек, търсеха го навсякъде, но не намериха нищо. Все още имам леко подозрение, че всичките му следи са изтрити от Интернет“.
 „Когато започна връзката между Бриджит и Емануел Макрон, семейство Троние беше много ядосано. … През лятото на 1995 г. Емануел беше пратен в Париж, историята им се скри от очите на хората и стана безинтересна. През 2000 г. Бриджит започна да представя Емануил, а хората започнаха да го намират за привлекателен. Времената се бяха променили, че не го възприемаха като интелектуално момченце, а като млад възпитаник на Националното училище за администрация с бъдеща блестяща кариера. И днес в Амиен  или Льо Туке всички обичат Бриджит. Трудно би се намерил човек,  който да каже нещо лошо за нея.
„Взаимоотношенията в семейството на Емануел Макрон са доста сложни. Майка му винаги е страдала от загубата на първото си дете (мъртвородената дъщеря се появява на този свят една година преди да се роди Емануел). В моята книга наричам Емануел Макрон „заместващо дете“, термин, използван в психологията. Исках да обясня, че той много бързо се отдръпва от семейството си и  иска сам  да се изгражда в  живота. В първа глава на книгата си „Революцията” Макрон пише: „Доколкото си спомням, винаги съм имал желание сам да избирам живота си." От излизането на книгата ми се срещнах с един от неговите роднини, който каза, че мога да по-подробно да опиша семейството му и хората около него. Честно казано, доколкото ми е известно, той има малко приятели, и нещо го тегли към самотата”.
 „Предполагам, че Емануел Макрон винаги е подбуждал Бриджит да върши някакви глупости ... Всъщност ми се струва, че техният брак е начин той да каже: „Вижте, вие постъпихте лошо с нас, не вярвахте в нашата любовна история, мислехте, че ще се скрием, но не, аз ще се оженя за нея пред целия свят.”  Много хора смятат, че Бриджит е използвала младия Емануел, осъзнавайки, че е необикновен и му е влияела в свой интерес. Аз мисля обаче, че от първия ден Емануел започва да се стреми към това, което е Бриджит.  Когато я срещнах, тя в никакъв случай не приличаше нещастна жена”.
 „Днес тази нетипична двойка изглежда изключително сплотена. Тяхната романтична страст към литературата ги свързва завинаги, и двамата харесват това, което кара сърцата им да бият, това е тяхната точка на пресичане. Аз не вярвам в хомосексуализма на Макрон или за съществуващо напрежение помежду им. От друга страна, мисля, че след тях ще бъде трудно да се измислят нови типове президентски двойки. Тази двойка е уникална. Затова очарова всички, до Китай включително.


Няма коментари:

Публикуване на коментар