сряда, 12 юни 2019 г.

ДА СЕ СМЕЕШ ЛИ, ДА ПЛАЧЕШ ЛИ?

12 юни 2019 г.
Пленарно заседание на 44 ОбНС
„Предложенията на ГЕРБ, на ДПС и подкрепата, която се получава от "Атака", ще доведе именно до изчезване на политическите партии. 

Това е вече промяна на модела. Считаме, че по този начин се застрашава демокрацията. Ние като ПАРТИЯ, КОЯТО ВИНАГИ Е БРАНИЛА ДЕМОКРАЦИЯТА [1] ще се противопоставим на това ваше желание“
Студио на една телевизия
Намаляването на субсидиите е кризисен ПР и популизъм.Намаляването на субсидиите е кризисен ПР и популизъм. Не смятам, че политиката трябва да се сведе до магазин „Всичко за 1 лв”.

 …. демокрацията струва скъпо и развитите демокрации отделят доста средства за развитие на политическата система във всяка една страна. …помните ли  ПЕРИОДА 1995-2000 ГОДИНА В БЪЛГАРИЯ, КОГАТО ИМАШЕ ДВУПОЛЮСЕН МОДЕЛ [2]? Сега ще стане същото - на големите партии ще им бъде трудно да функционират, а малките ще изчезнат”.
В парламента имаше и други изказвания (на т.нар.  професор Гечев-Економов, специалист по фалиране на България, на джингибито Пеевски-Шишо и прочие), но гьонсуратлъкът на двамата ми е достатъчен. Пък  и не ми се пише за ПОДПОРКИТЕ на една партийна централа.
Бележки:
[1] – вероятно има предвид „демократичния режим”, установен на 9 септември 1944 г., само че най-вероятно не го познава, щото не съм чувал да се преподава съвременна българска история в Либия и Франция;
[2] – доколкото си спомням при управлението на Жан Виденов (1995-1997) и на Иван Костов (1997-2001) не е имало двуполюсен модел, но вероятно това не се учи във ВСУ „Черноризец храбър”..
 


Няма коментари:

Публикуване на коментар