петък, 21 юни 2019 г.

ПРЯКА ЛИНИЯ С ВЛАДИМИР ПУТИН - 2019

……….
Въпрос за новите оръжия, и за каква война се подготвя за Русия.
Пряка линия е седемнадесета поред

„Ако искате мир, гответе се за война. Всеки, който не иска да храни армията си, ще храни друга. Русия не е лидер в разходите за въоръжение. Пред нас са САЩ, Китай, Саудитска Арабия, Великобритания, Франция, Япония и седмо място е Русия (48 млрд. $). Ние сме единствената голяма военна сила, която намалява военните си разходи. При нас тенденция да намаляваме. Никоя голяма страна не го прави . Това, с което трябва да се гордеем е, че въпреки скромните разходи, се оказваме на две или три стъпки пред останалите страни. Имам предвид хиперзвуковата ракетна технология. В съвременния свят мощта на държавата се определя от икономическата й мощ. Затова насочваме своята работа в рамките на националните проекти.”
РУСКИ КОМЕНТАРИ
„…Ключов момент в „Пряката линия” е новият образ на Путин, който вижда, когато подчинените му се опитват да му хвърлят прах в очите, боядисвайки пейки и огради.”
„..Изглежда, че президентът и администрацията старателно са се опитали да направят „Пряката линия” безинтересна и скучна.”
Главното, което „Пряката линия” трябва да покаже е, че президентът Путин е в крак с времето, държи ръката си на пулса на страната и контролира ситуацията. Основното послание е –  „Скъпи съграждани, аз съм на работа, мишка не може да се промъкне покрай мен, живейте спокойно, зад мен вие сте като зад каменна стена." Сигналът беше изпратен и получен успешно. "
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА РАЗМИСЪЛ
Според доклада на Стокхолмският международен институт за изследване на мира (SIPRI), световните разходи за отбрана през 2018 г. са  1,82 трилиона $, от тях на САЩ – 649 млрд. $; Китай – 250 млрд. $; Русия – 61,4 млрд. $. Разходите на -
Източник: Geopolitical Futures, 3 май 2019 г.
Брутен вътрешен продукт в милиони $ за 2018 г.:
САЩ – 75, 212 696; КНР – 13, 407 318; Руска федерация – 1, 630 659.
БВП на глава от населението в $ за 2017 г.:
САЩ – 59 501; КНР – 8 643; Руска федерация – 10 608..
Източник: Международен валутен фонд.


Няма коментари:

Публикуване на коментар