сряда, 2 март 2022 г.

ДИРНИЯ* АКЪЛ НА АНАЛИЗАТОРИТЕ В САЩ И ЕС…

 


На 26.02. публикувах във Facebook писаницата си от „Блогът на един пенсионер“ със заглавие „Невесели съботни размисли“. Основната ми теза беше, че „агресията на Путин бе проспана! Буквално! Наместо „проактивни действия“ (дипломатически, икономически, военни и т.н.)!“

Бил съм прав.

Ще се позова на публикация в сайта NEWSru.com, чиято „уста беше запушена“ от Путин на 31 май 2021 г. За моя радост, все още не е успял да спре достъпа до архива на сайта трупан в продължение на 21 години.

Прочетете написаното в NEWSru.com на 2 март 2007 г. (тогава е бил петъчен ден), а до „Майдана“, „Крим е наш“ и специалната военна операция в Украйна ще минат още доста години. То е със заглавие „Тимошенко обясни на ръководството на САЩ „кой кой е“ в Украйна“:

„…Основното послание на Юлия Владимировна към официален Вашингтон е за необратимостта на демократичните процеси в Украйна и най-важното – за вътрешни и външни заплахи за завоеванията на Оранжевата революция (серия от политически събития и протести, които обхващат Украйна от края на ноември 2004 до януари 2005 г. – Н.К.), които включват реванш на кучмистите (привържениците на Леонид Кучма – Н.К.) и възраждането на СССР.

Тимошенко вижда основната опасност за украинската държавност в Русия и по-специално във Владимир Путин. По-специално, според Тимошенко, става дума за плановете на руския президент да получи контрол над украинската газопреносна мрежа, както и да реализира проект за създаване на Общо икономическо пространство, в който тя вижда „втори Съветски съюз“.

Срещу правителството на Виктор Янукович бяха отправени обвинения в „проруска зависимост“. Тимошенко призова Съединените щати да не вярват на изявленията на премиера за готовността за провеждане на проевропейска и прозападна политика: „Янукович и неговият екип не са свободни да избират и защитават бизнеса си. Пример за това е назначаването на Юрий Бойко като министър на горивата и енергетиката. Тимошенко намекна, че смята Бойко за Кремълска креатура и ключова фигура в правителството, което лобира за личните интереси на Путин.

Подробности може да прочетете на адрес:

https://www.newsru.com/world/02mar2007/timo.html

*-в смисъл „последващия“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар