понеделник, 28 март 2022 г.

ЗА НАШЕНСКОТО РУСОФИЛСТВО

 


Д-р Валентин Янев

Милиони по света са изненадани и изумени от пълномащабната война предприета от Путин в Украйна. Аз съм  изумен обаче от размера на русофилството и путинофилството в нашата страна. Изглежда то е по-голямо, отколкото в самата Русия. В дни, когато наблюдаваме как руската военна машина прегазва украинските градове превръщайки ги в руини! Заличава жилищни квартали, болници, детски градини, заводи, летища, магазини, електроцентрали, водопроводи, електропроводи и цялостната структура за живот на населените места, превръщайки милиони украинци в бежанци от собствената им земя, в България  неизброимо множество русофили потриват тайничко ръце и доволно мълвят: „Получават си заслуженото тези американци и украинци. Та какво, НАТО до границите на Русия ли да стигне? Този Байдън ще подпали 3-та световна война! Тези бандеровци 8 години избиват мирно руско население в Донбас, е сега си получават заслуженото. Това са фашисти, нацисти и Путин трябва да ги изчисти. Този Зеленовски да се маха и да застане начело на държавата им някой друг, разумен за да спрат руснаците с военната интервенция. Този Запад докога ще се бърка в работите на Русия и вижте какви поразии направиха американците по света.”

Значи навсякъде по света Русия  била освободителка, и в Афганистан, и в Чечня, и в Грузия, и в Казахстан, и сега в Украйна. Да не говорим, че по времето на социализма тя „освобождаваше“ и непослушните унгарци.

„Освобождаваше“ и Чехословакия с обединените сили на Варшавския договор. Постара  се да „освободи“ даже и титова Югославия  по времето на Информбюро, но нещо не се получи тогава.

За нашите русофили Русия продължава да си бъде Освободителката на България от турско робство и вечната приятелка и покровителка на българските славяни, християни и прочие. Това е страната на справедливия комунизъм, който отново СССР безкористно го пренесе на българска земя през 1944 година. За българските русофили Русия е носител на най-благородните, справедливи, напредничави, велики социални идеи, които рано или късно ще бъдат наложени на всички народи по света. Както се казваше в един виц от онова време: И като започна една борба за мир, та камък върху камък не остана - както се случва сега в Украйна. Путин твърдо е решил да ги умиротвори и да ги направи неутрални, украинците, поне тези, които останат живи от бомбардировките. Та на света нямало друга по-социална държава, по-справедлив строй и по-щастливи хора от тези, които славословят путинофилите! Нашата България е била, е и ще бъде винаги редом с руските хора и великата им държава. И чудно защо украинците се съпротивляват толкова, та  колкото по-бързо приключи тази ограничена военната  операция с хирургични удари само по военни обекти, толкова по-добре ще е за украинците да започнат да живеят щастливо в една демилитаризирана, денацифицирана и неутрална държава. Ей тези, дето са биели донбаските руснаци, ще ги поизколим, така за назидание.

Не знам дали всички тези хора познават историята на България, Русия, Балканите и Европа? Който е наясно с историята на народите може да си обясни всичко случващо се в настоящето и може с голяма точност да предвиди бъдещето (със съкращения).

P.S. Казват, че когато Султан Абдул Хамид научил за посичането на Стамболов казал – „Проклета бъди страна! Родена си само за чуждо робство!” Аз ще перифразирам Димитър Талев – „Ех, Минке, Минке! Последният български русофил  ще си отиде от този свят, когато Русия вече няма да я има…“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар