четвъртък, 31 март 2022 г.

ЗА КРЕМЪЛ И ПРЕГОВОРИТЕ

 


Юрий Христензен, 29.03.2022

1.Декларираните цели на Кремъл в преговорите се използват за скриване на истинските цели.

2.Кремъл тълкува значението на сключените споразумения единствено от гледна точка на възможността да постигне реалните, а не декларираните си цели.

3.Кремъл винаги нарушава споразуменията, ако с тяхна помощ не успее да постигне реално поставените цели

--

Няма смисъл да обсъждаме резултатите от преговорите в Истанбул. Нищо от това, което чуваме в ефира, няма да бъде изпълнено. Има смисъл да се обсъждат условията, които принудиха Кремъл да коригира методите за постигане на целите си.

Основната цел на Кремъл е доживотното управление на Русия. Съществуването на независима Украйна със сменящо се правителство пречи на постигането на тази цел. Вижте какво си говорят окупаторите – „Тук живеят по-добре от нас!"

План А от 2014 г. имаше за цел да блокира присъединяването на Украйна към ЕС и НАТО чрез създаване на контролирани анклави на нейна територия с право на вето, записано в конституцията. Когато план А се провали, Кремъл премина към план Б.

От осем години Русия, Крим и ОРДЛО (става дума за т.нар. Донецка и Луганска народни републики – Н.К.) подготвят мобилизационни резерви за войната с Украйна. В продължение на осем години кремълската пропаганда насажда омраза към всичко украинско в главите на гледащите руска телевизия. В продължение на осем години руският военно-промишлен комплекс създава оръжия за войната.

План Б предвиждаше от светкавично превземане на столицата и редица областни центрове. След това – смяната на президента с Янукович, докаран от Москва, „покана“ за разполагане в Украйна на руски „миротворчески“ контингент, стартирането на пропагандата и репресии.

След провала на план Б, Кремъл включи план С, включващ нанасяне на максимални икономически щети на Украйна, обграждане на групировките на ВСУ и принуждаване на страната да капитулира. Този план все още е в сила, без значение от водените преговори.

Единственото хубаво нещо, което може да се каже засега, е, че войските на Беларус най-вероятно няма да се бият в Украйна. Всичко останало е в сила. Групировката до Киев ще бъде попълнена, прехвърлена в друго направление и войната ще продължи.

Кремъл се нуждае от преговори, за да се прегрупира и да попълни резервите. Ако е възможно – да избегне налагането на нови санкции, да дезориентира международната подкрепа за Украйна и да посее раздор сред жертвата на агресия.

Ако план C се провали, ще има план D.

В случай на примирие Кремъл ще започне да подготвя мобилизационен резерв за нова война.

Това, което определено няма да се случи, е Кремъл да допусне до своите граници успяла и демократична Украйна.

Ако, разбира се, оцелее.

Няма коментари:

Публикуване на коментар