неделя, 27 март 2022 г.

ВСИЧКО Е ПРЕДСКАЗАНО ОТДАВНА

 


Андрей Никулин, 27.03.2022 г

Мините, плаващи в близост до Босфора, дават на Анкара удобен претекст да ограничи от „съображения за сигурност“, трафика на кораби през проливите. Пример за това даде самата Русия, когато едностранно пренаписа правилата за корабоплаване в Керченския проток. Между другото, многократно съм предупреждавал, че с това ще създадем удобен прецедент за турците в бъдеще.

Сега, в случай на поредна и почти неизбежна ескалация на конфликта в Сирия, султанът има възможност под правдоподобен предлог да бъдат блокирани или задържи руски кораби, доставящи материални средства за руската сирийска групировка. Това за кратко време може много сериозно да повлияе на боеспособността на остатъците от руската група войски и на самия Дамаск.

В същото време в Карабах се разгръща спиралата на насилие, Баку тества ситуацията, осъзнавайки, че сега е удобен момент за решаване на проблемите с остатъците от арменския анклав – Москва няма да има време или просто няма да може реагирай.

Всичко това е предсказано отдавна и многократно е писано и говорено – въпрос към онези „експерти“ и политици, които в лудостта си пренебрегваха очевидната истина.

Странно е да се оплаквате от поведението на турците, тъй като те правят абсолютно същото, което правят руските „империалисти“. Разбира се, че Ердоган е достатъчно интелигентен, за да не се кара с целия свят, да изчака удобния момент, да концентрира силите си и да решава проблемите си един по един.

Няма коментари:

Публикуване на коментар