събота, 26 март 2022 г.

СПЕЦОПЕРАЦИЯ ПО АМПУТАЦИЯ НА МОЗЪКА НА РУСНАЦИТЕ



Игор Яковенко, 25.03.2022

В телевизора виждаме една война, „нацисти“, Соловьов, Скабеева и Никонов

Медински (Владимир Ростиславович, съветник на Путин – Н.К.) настоява за въвеждане на задължителна сутрешна молитва в училищата, за да се спаси „руската цивилизация“. По телевизията виждаме само една война, „нацисти“, Соловьов (Владимир Рудолфович, журналист, „Комерсант“, водещ на ТВ шоу, в санкционния списък ЕС и САЩ и Канада – Н.К.), Скабеева (Олга Владимировна, ТВ водеща, „желязната кукла“ на Путин – Н.К.) и Никонов (Вячеслав Алексеевич, историк, внук на Молотов, депутат – Н.К.). А поредицата от срещите на върха –  Г-7, НАТО и ЕС роди мишки.

Отначало малко спомени от миналото. На днешния ден преди 73 години, на 25 март 1949 г., започва масовото депортиране на няколко десетки хиляди жители на Естония, Литва и Латвия в Сибир – операция „Прибой“ (Surf), по време на която са депортирани 94 779 души. Смъртността на депортираните по време на спецоперацията е 15%. Операцията има за цел да:

–ускори колективизацията чрез сплашване на селското население;

–„почисти” региона от колаборационисти, кулаци и националисти (на съвременен език – „петата колона”, национални предатели);

–намали съпротивата чрез депортиране на „симпатизантите“ на противниците на съветската власт които включват семействата им –  жени, деца и възрастни хора.

Един от „успехите“ на сталинската спецоперация „Прибой“ е, че поражда яростна омраза на народите на балтийските страни към съветските нашественици и желанието им за свобода, което те пренасят през десетилетията на съветска окупация.

По-късно ще разкажа за това какво ще се случи с Украйна, ако специалната операция на Путин „Z“ успее, и какви ще бъдат реалните й последици.

А сега да се върнем към актуалните събития.

Поредицата от срещи на Г-7, НАТО И ЕС роди мишки.

Тези дни, на 24 и 25 март, Западът събра всичките си политически и интелектуални сили, за да роди отговор на Путин, който предложи на Запада да подпише протокол за капитулация, да се скрие под пейката, да се самоубие и да изчезне. от световната история. За тази цел Путин отприщи пълномащабна война в центъра на Европа за първи път през XXI век. И така колективният Запад се надигна и роди следното.

Първо, Джо Байдън на пресконференцията си в Брюксел одобри инициативата за изключване на Русия от Г-20.

„Моят отговор е „да“, решението е на Г-20“, каза Байдън, отговаряйки на въпросите на журналистите.

Освен това Байдън предположи, че Украйна може да бъде поканена на срещите на върха на Г-20, ако Русия не може да бъде изключена.

„Повдигнах въпроса, че ако това не може да бъде направено (да се изключи Русия), ако  Индонезия (председателстваща Г-20) и други не са съгласни, тогава според мен е необходимо Украйна също да присъства на тези срещи“ (край на цитата).

Второ, в отговор на въпрос какво трябва да се направи, за да бъде спрян руския президент, Байдън каза, че се надява санкциите да имат ефект.

„Поддържането на санкциите влошава положението му – да се уверим, че ще продължим да правим това, което правим днес. Това ще го спре“ (край на цитата).

Изглежда, че когато Путин даде старт на ядрения апокалипсис, в последните секунди преди смъртта на света, американският президент ще има време да предложи най-страшната санкция от ада – да забрани на Путин да използва Библиотеката на Конгреса на САЩ, сигурен че Путин определено няма да преживее това.

Медински настоява за въвеждане на задължителна сутрешна молитва в училищата,за да се спаси „руската цивилизация“.

Междувременно на заседание на Междуведомствената комисия по историческо образование и Руското военно-историческо дружество Владимир Медински каза, че сега  „самото съществуване на Русия като руска цивилизация“ е „заложено на карта“.

Медински добави, че колективният Запад уж тласка Русия към унищожаването политическата система и на страната. Според него ситуацията може да се сравни със Смутното време, в навечерието на февруари 1917 г., когато монархията е свалена, и 1989 г., събитията, които Медински свързва с разпадането на СССР. Какво е „руската цивилизация“ и какво точно прави Западът, за да я унищожи, той не обясни.

Медински предложи „още от днес“ да се въведе задължителна сутрешна молитва във всички руски училища за слава на Русия. Цитатът е предоставен от държавната агенция ТАСС. Медински излъга, че в Съединените щати съществува задължителна молитва. Там тя беше забранено преди 60 години. „Във всички държавни и частни училища в Съединените щати през последните 150 години учебният ден започва с кратка молитва за славата на Америка, нейните символи и знаме (…) И това повече от 150 години“ – казва Владимир Ростиславович

Няма съмнение, че при политическа воля, тази инициатива ще бъде осъществена незабавно, въпреки явното противоречие с Конституцията, а молитвите за покойницата ще започнат преди настъпването на нощта...

По телевизията има само една война, „нацисти“, Соловьов, Скабеева и Никонов

Идеята на Байдън, че санкциите ще принудят Путин да спре войната, изглежда се основава на следната логика. Западът налага санкции – руснаците започват да живеят по-зле – антивоенните настроения нарастват – Путин се страхува, че ще бъде свален и спира войната.

Тази логика се проваля на всяка крачка. Няма да спирам на факта, че в Русия не се вижда вариант за сваляне на Путин. Веригата се скъсва още първото звено – при нарастването на антивоенните настроения в резултат на влошаването на живота поради санкции. За да могат лидерите на Запада и техният интелектуален елит да разберат какво се случва в Русия, е необходим експеримент, сравним по мащаб със Станфордския експеримент (известен психологически експеримент, проведен през 1971 г. от американския психолог Филип Зимбардо, за да изследва реакциите на човека в състояние на ограничена свобода, в условията на затворнически живот и на влиянието на наложената социална роля върху поведението му - Н.К.). Голяма група западни политици и интелектуалци, за предпочитане водени от Байдън, Шолц и Макрон, трябва да бъдат поставени в затворена стая, в която денонощно работи руски телевизор с добър превод. Ето какво ще видят.

От началото на войната телевизията провежда специална операция за ампутиране на мозъка на руснаците. Войната и нацистите всъщност изместиха развлекателните програми от ефира на Канал 1 и Русия 1.

По Канал 1 непрекъснато тече предаването „Время покажет“, което продължава от 10 до 13 часа, от 14 до 17 часа и още час и половина след новината в 18 часа с последователни водещи - Руслан Осташко, Анатолий Кузичев, Олеся Лосева и Артьом Шейнин.

В последните дни  в 13, 17, 20 и 23 часа в програмата „Большая игра“, ръководена от депутата Вячеслав Никонов, също се занимава с унищожаването на мозъците на руснаците. Паузите са запълнени с редовните новинарски емисии със същото съдържание.

Сутрешният зрител не може да остане без доза тежка радиация, така че в 9 сутринта има „Антифейк“ с водещ Александър Смол, който стана известен през 2017 г., когато в ефира на телевизия Красноярск, където тогава работи, той аплодира местните депутати, които решиха да удвоят заплатите си.

Телевизионният канал "Русия 1" увеличи програмата „60 минут" с Олга Скабеева от час и половина на два и половина часа два пъти дневно. Руснаците могат да се наслаждават на писъците на Скабеева по 5 (пет) часа дневно. Между двата епизода на Олга Владимировна,  руснаците са поканени да гледат дрезгавото хриптящото предаване на прокремълския политолог Дмитрий Куликов „Кто против?“, което за кратко бе излъчвано през 2019 г. Сега на предаването са осигурени цели два часа – до 17:00 московско време.

Преместиха в по-ранно време и „Вечер с Владимиром Соловьевым“ (започващо преди почти в полунощ) –  веднага след вечерното издание на „Вести“. А за тези, които имат по-здрави нерви е предназначена програмата „Бесогон“ с Никита Михалков. Като илюстрация на това, което Байдън, Шолц и Макрон ще трябва да гледат по време на експеримента, ще дам няколко фрагмента от последните „60 минути“.

Какво ще стане с Украйна, ако "Операция Z" успее

В предаването „60 минут“ от 24 март имаше малък спор между декана Третяков, генерал Шаманов и „експерта“ Коротченко, който естествено се присъедини към генерала. Всички, разбира се, изразиха пълната си подкрепа за специалната операция и пълна увереност в нейното победно завършване. Но с нюанси.

Деканът Третяков предупреди за опасностите от възникване на омразни настроения и сподели идеята, че след неизбежната победа на Русия Украйна ще се разпадне на три части.

Тази позиция беше призната за коварна и генерал Шаманов я отхвърли. Първо генералът, обръщайки се към Третяков, цитира героя от филма „Иван Василиевич сменя професията си“ –  Кой си ти, кучи сине, долен измамнико, че разпиляваш и търгуваш с държавни земи!

След това той очерта своята версия за съдбата на Украйна:

„Братската за нас държава трябва да бъде братска! И няма нужда да търгуваме с териториите й, докато не ги завладеем. Ще трябва да останем в Украйна 30-40 години. Докато стане братска.“

Идеята на генерал Шаманов беше конкретизирана и превърната в план за действие от „експерта" Коротченко:

„Във всяко населено място трябва да има военен комендант измежду висшите офицери на руската армия. Чеченските специални части трябва да се използват за смазване на бандеровските нелегали. Не трябва да има украински държавни символи. На мястото на тази територия може да бъде създадена или Новорусия. или трябва да стане част от Русия“ (край на цитата).

Украинците са наясно, че Путин води война за тяхното политическо и физическо унищожение. Затова са обречени да победят.

А руснаците са обречени на поражение заедно със своя фюрер. Включително и защото мозъкът на повечето от тях е унищожен от телевизора.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар