петък, 16 април 2021 г.

КОЙТО РАЗБРАЛ, РАЗБРАЛ ….

  

Днес около обяд качих на стената си във Facebook следния текст:

„Слушам дебатите в Народното събрание.

Дами и господа Facebook-ари с декларациите на Симидчиев, проф. Михайлов, ДПС и Мая Манолова по отношение на НОЩ-ниците, тези, които се канят да управляват България, се ОСРАХА.

В момента от трибуната говори „пастор“ Ковидка Ангелова - т.нар. здравен министър, а иначе специалист по чували за трупове в оставка. В КАЧЕСТВОТО СИ НА КАКЪВ, г-жо Председател на 45-я парламент? Та нали малко преди това се закле този, който го замества докато изпълнява функциите си на министър?

Дами и господа от ИТН, БСП, ДПС, Демократична България и Изправи се Мутри Вън, не се учудвайте ако след подобни бъдещи осирания, допринесете за връщането на ТИКВАТА на БЯЛ КОН!

САМО ПРЕДУПРЕЖДАВАМ!“

Реакции почти нямаше, както положителни, така и отрицателни.  Смятам за свой дълг да поясня, защо твърдя, че авторите на декларации се осраха и „вместо да изпишат вежди, избодоха очи“. Прочетете какво са казали:

Александър Симидчиев, ДБ – „За мен като лекар беше огромна изненада (закриването на НОЩ – Н.К.). Това е безотговорно като поведение”;

Георги Михайлов, БСП за България – „…изненадани сме от разпускането на Щаба…“;

Мая Манолова, ИМВ – „Премиерът разформирова здравния орган за управление на кризата, за да отмъсти на българите..“;

Джевдет Чакъров, ДПС – „За нас закриването на Оперативния щаб е немотивирано. Лишаваме се от контрол над пандемията…”.

Така вдигнаха топката на „Тупето Ковидка“, за да ги „мандръса“ с 200 км/час (според сленга на Борисов – Н.К.), цитирам по памет: „НОЩ е консултативен орган. …  Отговорността върху контрола на пандемията се осъществява от здравният министър и държавният здравен главен инспектор…..(пропускам  останалите му сълзливо-хвалебствени приказки)“. 

Иначе казано, Ботоксовата им рече – „Ревете с крокодилски сълзи за НОЩ, господа стари и нови депутати!“

Бях писал преди време, че сатирата има едно единствено задължение – да държи нащрек (управляващите – Н.К.). Ако адресатът на сатирата не е пълен идиот, той ще се замисли още при мириса на първите сатирични стрели.

КАЗАХ!

КОЙТО РАЗБРАЛ, РАЗБРАЛ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар