сряда, 14 април 2021 г.

ДЕНЯТ НА КОСМОНАВТИКАТА И ПУТИНСКА РУСИЯ СА НЕСЪВМЕСТИМИ

 

„Забранено мнение“, Telegram канал, 13.04.2021 г.

Навършиха се 60-години от легендарния полет на Юрий Гагарин в космоса.

Режимът на Путин, който няма нищо общо с тази славна дата (освен това, че успя чрез своето престъпно управление през десетилетията да превърне космическа индустрия в купчина пепел), реши да го отпразнува с фанфари.

Концерти, въодушевени изказвания на първите лица в държавата и предложения да бъде обявен 12 април за официален почивен ден.

„Денят на космонавтиката“ е порив към бъдещето, към ракетите, които летят нагоре (и не падат), към мечтите за прекрасното бъдеще.

Путинска Русия е желание за „повторение“, за завръщане в миналото, както и опити без много шум да се отмъкне колкото се може повече земя от съседите (нещо напълно безсмислено и безцелно, защото „самураят няма цел, има само път“).

„Денят на космонавтиката“ и путинска Русия са несъвместими понятия. Те се изключват взаимно.

Прахосване на държавния бюджет, строеж на поредната вила за децата под прикритието на строеж на нова уникална ракета – да, това подхожда на путинска Русия.

Да се ​​тормози лидерът на опозицията, който лежи в колония, осъден по изфабрикувано и измислено дело, да му се създават непоносими условия в колонията – това също подхожда на путинска Русия.

Но да се създаде нещо наистина уникално и обществено полезно – тук свършват правомощията на руските престъпници и бюджетни крадци.

Единственият празник, който представителите на сегашния елит могат да оставят след себе си, е „Денят на мерзостта“.

Уви, за друго не им достига нито ум, нито способности.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар