понеделник, 8 февруари 2021 г.

ИСТОРИЯТА САМО СЕ ПОВТАРЯ

 

Ел Мюрид*, 08.02.2021 г.


Президентът на Асоциацията на предприемачите за развитие на бизнес-патриотизма „АВАНТИ“ Рахман Янсуков (род.1982 г., завършил Руския държавен социален университет по специалността „Социална информатика“ и Руската академия за народно стопанство и държавна служба при Президента на РФ по специалността „Държавно и местно управление“, бивш председател на младежкото крило на партия „Свобода и народовластие“, негов сътрудник е била дъщерята на Песков – бел.моя)  е изпратил писма до председателите на Държавната дума –  Вячеслав Володин и Съвета на федерацията – Валентина Матвиенко с идеята да се забрани на чуждестранни агенти (става дума за физически лица, граждани на Руската федерация, по смисъла на федерален закон от 2020 г. – бел.моя) и членовете на техните семейства да участват в избори на всички нива, съобщава РИА Новости, позовавайки се на текстовете на писмата. Според г-н Янсуков по този начин ще бъде възможно да се предотврати участието на Юлия Навални, съпруга на политика Алексей Навални, да участва в изборите за Държавна дума през 2021 г.

Честно казано, не е много ясно какво точно представлява този вид дейност като „бизнес патриотизъм“, още повече не е ясно с какво се занимава Асоциацията за нейното развитие (според Янсуков асоциацията подкрепя малкия и средния бизнес – бел. моя). Но идеята за въвеждане на понятието „член на семейството на чуждестранен агент“ е изключително ползотворна. Освен това историята на практика се повтаря – по-рано съществуваше аналогично понятие за член на семейството на враг на народа, който беше виновен само затова, че беше член на семейството.

Искането на лакеите на режима за терор беше прието и сега някои се надпреварват с инициативи за неговото задълбочаване и разширяване на зоната му, докато други, подобно на глутница чакали се нахвърлят върху арестуваните  и хвърлени в путинските подземия.

Нищо ново – историята просто се повтаря.

*-псевдоним на Анатолий Евгениевич Несмеян под който публикува във  Facebook и LiveJurnal.

Няма коментари:

Публикуване на коментар