четвъртък, 4 февруари 2021 г.

ТЯХНОТО ИМЕ Е НАСИЛНИЦИ

 

Игор Ейдман, 03.02.2021

https://www.newsru.com/blog/03feb2021/nasiloviki.html  

Непрекъснато попадам на следните съобщения: „Силоваци [1] разпръснаха мирна демонстрация, силовак удари жена в стомаха, силоваци измъчват затворници, силоваци конфискуваха цялата офис техника по време на обиск на свидетел, силоваци бяха уловени с подкуп, силоваци, следвайки инструкциите на Кремъл, скриха опозиционер в затвора, влиянието на силоваците в страната се увеличи драстично и т.н.“.

Боже Господи, що за за хора са силоваците? Силата не е равнозначна на насилие. Ако някой е насилник, това не значи, че е силен. Напротив, към насилие по-често прибягват слабите, страхливите и истеричните хора.

Нека наречем нещата с истинските им имена. В Русия или Беларус няма силоваци. Има насилници. За тях насилието не е само метод на работа. Те живеят с насилие, с пот на чело си изкарват хляба. Те са венчани за насилието, подобно на венчавка с любимата жена и „само смъртта ще ги раздели“. Насилието се е просмукало  в техния бит, забавления, семейства. Насилието е тяхна жизнена програма и истинският племенен бог на това презряно племе. И единственият начин по който трябва да се наричат е насилници.

Тогава съобщенията, за които писах по-горе ще звучат така: „Насилници разпръснаха мирна демонстрация, насилник удари жена в корема, насилници измъчват затворници, насилници иззеха цялата офис техника по време на обиск на свидетел, насилници бяха уловени с  подкуп, насилници, по указание на Кремъл „скриха“ опозиционер в затвора, влиянието на насилниците в страната се е увеличил драстично и т.н. "

Пишещи приятели, журналисти, публицисти, блогъри, призовавам ви да не използваме повече в текстовете си измамната дефиниция „силоваци“, а да я заменим с много по-точното определение – „насилници“!

БЕЛЕЖКА:

[1] – служители на службите за сигурност, в случая се визират ОМОН и подразделенията на Руската гвардия (бивши Вътрешни войски на МВР).

Няма коментари:

Публикуване на коментар