четвъртък, 21 февруари 2019 г.

ОТВОРЕНО ПИСМО

До ръководството на Народното събрание
                      на Република България
          До парламентарните групи в Народното                             събрание на Република  България

ОТКРИТО ПИСМО
от един пенсионер

Уважаеми дами и господа,
Във връзка със стартирането на процедурата за избор на нова Централна избирателна комисия и предстоящите избори през 2019 г. предлагам номинираните за:
1.членове на комисията;
2.депутати в Европейския парламент и
3.кметове и общински съветници да попълват декларации, в които да декларират половата си идентичност, отговаряйки на въпроса – „жена“, „мъж“, „друго“ или „предпочитам, да не отговарям“.
Предимствата на предлаганата процедура са:
1.номинираните, ще се освободят от бъдещи провокации относно сексуалната им ориентация (случая „Бареков-Джамбазки“) и
2.суверенът (сиреч ние) ще може да оценява обективно причините за едно или друго тяхно решение/гласуване – ментално-физиологични или партийно обусловени. Смятам, че в бъдеще в обсега на процедурата трябва да попаднат номинираните за народни представители, кандидатите за служба в централната и местна администрация и прочие.
Предложението ми е правно допустимо, щом като в анкетата на ЕК за дигитализация на образованието „SELFIE“ на подобни въпроси трябва да отговарят българските ученици.


А министърът на образованието и науката на суверенна България не е посмял да го изхвърли от въпросника без разрешението на чиновниците от Брюксел. Научавам, че щял да им пише писмо-молба.
С уважение:




София, 22.02.2019 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар