неделя, 3 февруари 2019 г.

ПРОФИТ ИЛИ НОНПРОФИТ?

Тази вечер – 03.02.2019 г.,  д-р Дечо ДЕЧЕВ („Беновска пита”, ТV Канал3) потвърди тезата си, че „частните болници, които не са от типа „нонпрофит” (сиреч не са създадени да печелят от оказваните медицински дейности – бел.моя), нямат право да използват обществен ресурс, простичко казано – пари от НЗОК. С това се присъедини към тезата на проф. Генчо НАЧЕВ, развита преди време в друга телевизия. И към идеите на „Визия за България”. Иначе устата Илияна пропусна да му зададе простичкия въпрос: „Как печелят частните профит” болници (болници, създадени за печалба – бел.моя), след като за ЛЕЧЕНИЕ НА ЕДНО И СЪЩО ЗАБОЛЯВАНЕ  касата ЗАПЛАЩА ЕДНА И СЪЩА СУМА?” на държавна, общинска или частна (без значение за какво е създадена) болница.
Може би трябваше да попита: „Г-н докторе, доколкото зная, Вие не сте работили в частна НОНПРОФИТ болница. От къде са Ви доходите, които сте декларирали, и с които се класирате на второ място по богатство в гилдията*? Трябваше, но не попита.
По този повод аз питам знаещите във Facebook: „Как стават тия работи, дами и господа?
Една журналистка, Мир на праха й, преди време и по друг повод беше написала материал със заглавие: Цялата елитна политическа и медицинска общност знаеше, но си мълчеше” (http://www.forumat-bg.com, 2015 г.).
Защо ли си губя времето да питам?
*-първото място се държи от  проф.Генчо НАЧЕВ – влогове от 450 млн лв., 350 000€ и US$ 567 000.В сравнение с него д-р Дечев е беден – влогове от 230 000 лв. и 260 000€. Имотите им у нас и в чужбина и разни други благинки пропускам.

Няма коментари:

Публикуване на коментар