събота, 26 февруари 2022 г.

МИСЛИ ЗА ДИКТАТОРА

 


(подборка от публикации в рускоезични сайтове)

Какво точно създадоха Ленин и болшевиките? Много просто – Владимир Путин. Той дори не е типичен човек, той е „ватник“ (рус., от ватенка, презрително – Н.К.). Необразован, упорит, суеверен. Путин не се различава от типичния потребител на кремълската пропаганда. В главата му е каша от същите мисли, комплекси, ориентири. Вярва на всички глупости, които се леят от руската телевизия точно толкова, колкото и на жертвите на пропагандата. Той е един от тях. В мисленето си не се различава от старица от дълбоката руска провинция, която е гледала Първи канал. Все пак има шанс старицата да се окаже по-умна. За Путин – няма.

Путин е проблема на Русия и причината за всичките й беди.

Това, което се случва днес, е война на миналото срещу бъдещето, на варварство срещу цивилизацията. И не може да има съмнение на чия страна е истината.

В момента сме свидетели на битка между тъмнината и светлината.

 ***

Бедата е, че ядрена сила се оглавява от човек, чието поведение не може да се обясни с политика, икономика, бъдещи „избори“ и пари. Причините трябва да се търсят в психиатрията. Патологична омраза към Украйна като към личен враг. Натрапчива обсебеност за историческа мисия, свърхценни натрапчиви мисли и склонност към конспиративни теории на фона на професионалните деформации на офицер от КГБ, откровен садизъм – всичко, което наблюдавахме на 21 февруари, макар и не на живо, но в ефир (садистичното унижение, на което подложи Сергей Наришкин, ръководител на външното разузнаване на РФ – Н.К.) – всичко това безспорно свидетелства, че имаме работа с опасен маниак начело на голяма и много силна ядрена сила.

Няма коментари:

Публикуване на коментар