неделя, 27 юни 2021 г.

ИНИЦИАТИВАТА МЕРКЕЛ-МИКРОН

 

Западните лидери са заразени с политически COVID

Вадим Зайдман, 25.06.2021 г.

Авторът (род. 1964 г. на малката снимка) е бизнесмен, журналист и издател. През 2001 г. емигрира в Нюрнберг, Германия. През 2004 г. заедно със своя баща започва да издава в. „Рубеж“. През 90-те години на миналия век издава няколко книги за деца и юноши.

Не се уморявам да се изненадвам от нашите либерални публицисти, които в срамните, съглашателски с режима на Путин и предателски по отношение  на жертвите на неговата агресивна политика действия на Запада, продължават да виждат хитра и дългосрочна политика, насочена към постепенно задушване на Путин.

Струва ми се, че през последните седмици и месеци сме свидетели на пълната капитулация на Запада пред световния хулиган. Тенденцията, зададена от президента на САЩ Джо Байдън, който даде зелена светлина за завършването на Северен поток-2 и се срещна с убиеца, като по този начин, на срещата на върха в Женева,  го легитимира, сега е подхваната от европейските лидери.

Както се казва, мастилото на моята статия, в която бях изненадан от мнението на Александър Хотц [1], че „вълкът Путин“ беше вкаран в ъгъла от западните ловци, не беше изсъхнало, когато излезе, съвсем навреме, поредната срамна поредица от новини –  Меркел и Макрон призоваха за по-тясно сътрудничество с Русия. А Ангела Меркел се обяви за покана на Путин на срещата на върха на ЕС.

Много нагледна и поучителна картина. Путин най-накрая е в ъгъла, и от там се чува как хленчи. На път са да го одерат!

Днес сме свидетели на тотален срив на всички морални норми и ценности на Запада и тоталното им заместване от меркантилността, по-точно с МЕРКЕЛтилността. Както се казва Realpolitik, сиреч морална! Нищо лично!

Не е имало такова всеобщо капитулантство на Запада пред Путин за всичките години след агресията му срещу Украйна. Чума, един вид политически COVID, който едномоментно порази повечето от западните лидери. Стигаха дъното. Но, както е известно, няма ограничение не само за съвършенството, така че не бих се изненадал, ако утре същата Меркел (или някой друг) излезе с инициатива да се съгласим със сегашното статукво, с факта, че Крим е руски. Логиката на днешните събития води точно към това. Тоест, даже на думи, те няма да искат връщането на откраднатото. Пълното сътрудничество с Русия е по-важно. Realpolitik – съжалявам, скъпи украински партньори. И не бих се изненадал, ако някой продължи да вижда в това политика на бавно задушаване на Путин.

Както много точно и образно се изрази преди време Игор Яковенко [2], това постепенно задушаване на Путин по-скоро прилича на предварителни ласки в любовна игра. Той каза това още преди срещата на върха в Женева, преди инициативата на Меркел-Микрон (нека да се нарича така, подобно на поправката Джаксън-Ваник [3]). Господи, те заслужават инициатива им да не остане анонимна за историята, потомците не трябва да забравят днешните чембърлейн-овци и даладие-вци [4] .

Тази инициатива вече не е любовна игра. Това е сексуално удовлетворяване на руския партньор по пълна програма. Довеждане до оргазъм. Екстаз. Имаш чувството, че Меркел и Микрон тренират за участие в състезание на политически проститутки. Те имат всички шансове да вземат награди.

Много бих искал да послушам днес Аркадий Бабченко [5]. Наскоро той се обърна с молитва към Бог да запази за нас, преди всичко за Украйна, Байдън, когото сравни с Рейгън. Сега е моментът да го помолим да запази за нас Меркел-Макрон.

P.S. Няколко коментатори след предишната ми статия, в която бях изненадан от публикацията Die Zeit, който публикува статията на Путин „Offen sein, trotz der Vergangenheit“ („Бъди отворен въпреки миналото“), ми препоръчаха и, както разбрах от тона на коментарите, водени от желанието да ме тролят, да изразя своите претенции към първоизточника, тоест Die Zeit.

Вслушах се в съветите им. Сега подготвям материал и го превеждам на немски.

Ако има някакъв резултат, в което силно се съмнявам, задължително ще ви кажа.

А на снимката очевидно Путин показва на бъдещите членове на надзорния съвет на „Роснефт“ ведомостта за заплатите им ...

Бележки Н.К.

[1] - мултимедиен журналист на свободна практика и публичен наркоман, живее в Ню Йорк. Понастоящем преподава дигитални медии в Университета по журналистика в Колумбийския университет.

[2] - руски журналист и педагог, бивш секретар на Съюза на журналистите на Русия, бивш депутат в Държавната дума, председател на профсъюза на журналистите „Журналистически солидарност“.

[3] - разпоредба във федерален закон на САЩ от 1974 г.  предназначена да повлияе на търговските отношения на САЩ със страни с пазарни икономики (първоначално е предназначена за страните от Източния блок), които ограничават свободата на емиграция и други човешки права.

[4] - аналогия с Чембърлейн и Даладие, подписали Мюнхенското споразумение с Хитлер през 1938 г. за предаване на Судетската област от Чехословакия на Германия.

[5] - руски писател и журналист, военен кореспондент, издател.

Няма коментари:

Публикуване на коментар