събота, 1 май 2021 г.

Panta rhei...

 

„…Ако започнем да правим списък на мъжете и жените, които, благодарение на своята позиция в обществения живот, могат с право да бъдат наречени творците на общественото мнение, бързо ще достигнем да един разширен списък на лица, споменати в „Who is Who“. …Такъв списък би се състоял от няколко хиляди души. Но е добре известно, че много от тези лидери са ръководени, в редица случаи, от лица, чиито имена са известни на малцина. … Кандидатът  за президент може да бъде „издигнат“ в отговор на „вълната от народни искания“, но е добре известно, че решението за кандидатурата му, често се взема от дузина хора, седящи около маса в хотелска стая.

В някои случаи властта на невидимите кукловоди е скандална..“

Едуард Бернайс, „Пропаганда“, Издателство „Изток Запад“, София, стр. 29-31, 2019 (в САЩ книгата излиза преди около сто години - през 1928 г.)

Нищо ново под слънцето, дами и господа. 

Нито по отношение на „невидимите кукловоди“, нито по отношение на „невидимото управление“ …. 

И „всуе“ се напъват домораслите ни анализатори и политолози от екраните на телевизиите, особено тези, които са зависими от управляващата повече от десетилетие партия, да ни доказват, че това явление съществува само при опонентите им.

„Panta rhei“ е казал Хераклит преди хиляди години, но, за добро или зло, нищо не се променя! Вчера, днес и вероятно и утре!!!

Христос възкръсна! Наистина възкръсна! Бъдете живи и здрави!

Няма коментари:

Публикуване на коментар