сряда, 12 май 2021 г.

НАПРАЗЕН РЕВ ….

 

Вчера – 12 май 2021, Бойко Рашков уволнил Бойко Славчев… И като се почна една канонада от придворните медии… Едни инсинуации …  Ум да ти зайде!

 

Да, ама чичко Google помни! Та нека ви припомня, дами и господа, за „звездният миг на хлебарките“, една от които е пенсионирания Славчев, случил се през януари 2017 г.:

„В МВР има една неизтребима, като хлебарки, клика – тази на чантаджиите!

Тази клика естествено се уреди в „дванадесет без пет” с влязлото в сила изменение на ЗМВР от 14 октомври 2016 г. …

Но рано или късно търпението винаги се възнаграждава и звездният миг на паразитите настъпи в момента, в който даскала от школата в Симеоново Веселин Благовестов Вучков, след като беше заместник на Цветанов в „Борисов 1“, стана министър в „Борисов 2“.

 

Самоповярвалият си даскал пише на коляно за една нощ концепцията за приетите промени в Закона за МВР, без да ги съгласува с никого, и ги съобщава тържествено на журналистите на следващия ден.

….

Обявявайки борба с „администрацията“ в МВР с надежда да се увеличат щатовете на полиция и пожарна, пряко свързани с изпълнението на функции на улицата, „реформата Вучков“ всъщност създаде едно чудовище от „чантаджии“, чуждо на професионалната гилдия и функциониращо само за себе си! Не може да се очаква друго от даскал с кабинетна биография, вечно мрънкащ, че е недооценен, и слагаческо поведение.

Реформа, ама не. Вижте какво става.

……

Едновременно с това са обявени тихомълком конкурси по ЗДС, които печелят именно тези „уволнени” служители и те започват да работят на същите си длъжности, но вече с нови заплати, които са минимум 2500 лева. Като сложите в тази сметка, фактът че тези служители са се и пенсионирали и получават пенсия от 900 лв. можете лесно да сметнете, че в момента една голяма маса истински чантаджии взимат по 3400 лв. заплата в най-лошия случай, която ще пазят с нокти и зъби…..

…..

Малък пример:

В началото на 2016 г., след „конкурс” за директор на АФКОС (дирекцията призвана да се бори с измамите с еврофондове) е назначена пенсионерката Соня Клисарска. Председател на конкурсната комисия е Бойко Славчев, бивш началник на кабинета на министър Цветанов, сега назначен за административен секретар на МВР (без конкурс, но със задачи по кадрите).

……

Както се казва „Погледнал се Илия и, пак в тия”. Май сега му викат „легитимно устремление” (по Ханс Зайдел).

Да са ни честити калинките на ГЕРБ в МВР, които ще гасят пожари и ловят престъпници по Фейсбук. (край на публикацията)“ 

Източник: Интернет

 

2 коментара:

  1. Не бъркай пенсия и заплата! Ти като си носил лампази, не си бил генерал, нали?

    ОтговорИзтриване
  2. Нищо не бъркам, неуважаеми! А Ваша милост е добре да си пие хапчетата. Препоръчвам Ви Antiidiotin 3x1 дневно.

    ОтговорИзтриване