събота, 29 май 2021 г.

СЪЮЗ НА НЕНОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ

 

Страните, заразени с фашизъм от Русия на Путин, стават негови съюзници

Игор Александрович Яковенко, 28.05.2021 г.

Авторът, род. 1951 г., е руски журналист и педагог.

Данните за гласувалите за Асад през 2021 г. са почти същите както за Хитлер през 1938 г. „Открита Русия“ се закрива, за да спаси своите членове. Русия принуждава европейците да летят през Лукашенко. София Сапега е заплашена със затвор до 12 години. Полският президент Дуда нарече Русия „ненормална държава“.

По време на посещението си в Грузия, полският президент Анджей Дуда нарече Русия „ненормална държава“.

 „Действията на Русия са агресивни, имперски, които отнемат нормалния живот на хората, водят до разрушаване на държавите, до военно положение, до смърт на хора. <...> Русия е ненормална държава. Това не е държава, която се държи нормално“ – каза г-н Дуда.

Медийните и политически прислужници едва-едва бяха спрели да се занимават с байдъновското „убиец“ по отношение на Путин, и ето че отново им се наложи да действат. Този път по отношение на президента на Полша. Ако в отговор на думите на Байдън руската телевизия в продължение на няколко дни нон-стоп пускаше кадри как 46-ия президент на САЩ се спъва по стълбата на самолета, отговорът на думите на Дуда е по-разнообразен. Владимир Познер обясни, че това е „признак за ниското равнище на политическото ръководство на тази страна" (защо Познер по някаква причина не е имал предвид не Русия, а Полша?), а присъстващите в „Неделна вечер" на Соловьов в продължение на два часа си разказваха всякакви гадории за поляците, за лошата им история и отвратителната полска амбиция.

В същото време може би имаше смисъл да съпоставят думите на полския президент със събитията в Русия за един ден поне и да ги оценят от гледна точка на нормалността.

Сирия, която е напълно контролирана от путинска Русия, проведе президентски избори, които Асад спечели с 95,1% от гласовете. В Сирия продължава геноцидът над народа, който Путин организира заедно с колегата си Асад. В страната има около 7 милиона бежанци. Инфраструктурата беше разрушена, изчезна икономиката. И при такива условия се провеждат избори, на които диктаторът, който запазва властта единствено благодарение на Путин, печели 95,1% от гласовете. Повече от Путин. Вярно е, малко по-малко от процента на подкрепа за Хитлер през 1938 г.

Хитлер, подобно на Путин, обичаше да провежда избори. На 12 ноември 1933 г. в Третия райх се провежда извънредно общонародно гласуване за избиране на парламент. Гласуването се провежда едновременно с референдума за излизане на Германия от Обществото на народите (ОН, международна организация, основана през 1920 г. по инициатива на американския президент У. Уилсън, предшественик на ООН – Н.К.). Излизането от Лигата на нациите (другото име на ОН – Н.К.) е подкрепено от 95,1% от гласоподавателите – точно толкова, с колкото 88 години по-късно в Сирия подкрепиха Асад. През 1938 г. се проведе аншлусът (насилствено присъединяване на чужда територия, в случая на Австрия – Н.К.). Тези събития изискват ново гласуване в Третия райх. Хитлер, също като Путин, обичаше всичко да е според закона – в края на краищата Путин също проведе референдум в окупирания Крим. В бюлетините от 1938 г. гражданите на Райха бяха попитани: „Съгласни ли сте с обединението на австрийците с германската държава, което се състоя на 13 март, и подкрепяте ли списъка на нашия водач Адолф Хитлер?“ 99.01% от гласувалите казват „да“.

Референдумът в Австрия по отношение на аншлуса с Германия се провежда на 10 април 1938 г. – на бюлетините диаметърът на клетката „за“ е почти два пъти по-голям от диаметъра на клетката „против“. Според официалните данни 99,73% от гласувалите са били за аншлуса. Тоест Австрия малко повече искаше да бъде погълната от Германия, отколкото последната – да я погълне.

Между другото, в Русия също ще има "избори" през септември. С какво сме по-лоши от Асад и Третия райх? Разбира се, че не сме по-лоши. И също се подготвяме за избори. В подготовка за изборите „Открита Русия“ (ОР) беше закрита. Закри се сама, за да защити своите членове.

Из изявлението на Пивоварова – ръководител на „Открита Русия“:

 „Открита Русия“ напълно прекратява своята дейност. Затваряме клоновете в регионите. Всички членове на „Откритката“ са изключени от организацията и тяхното членство се анулира. Правим това, за да избегнем наказателно преследване. Скоро ще има избори и властите са готови да направят всичко, за да попречат на независимите политици. Държавната дума приема закон, според който поддръжниците на „Откритката“ могат да бъдат затворени за шест години заради техните убеждения. Нямаме нужда от нови наказателни дела срещу нашите привърженици. „Откритката“ като организация вече не съществува. Оттегляме и исковете си срещу Министерството на правосъдието, свързани с отказа за регистрация на организация.“

Реакцията на официалната власт и слугинската й преса по повод закриването на ОР, най-голямата обществена организация, е характерна. „Открита Русия“ е разпусната изцяло“ – радва се някога висококачественият вестник „Комерсант“. А говорителят на президента Дмитрий Песков заяви, че не свързва ликвидацията на ОР с „разчистването на политическото поле“:

 „Политическото поле у ​​нас по никакъв начин не е ограничено само до „Открита Русия“. Напротив, то е много по-богато и многостранно. Следователно закриването на нещо не абсолютно означава да изчистване политическото поле.“

По въпроса за нормалността – оказва се, че унищожаването на независими политически организации  не е прочистване, а обогатяване на политическото поле.

Путин много внимателно се подготвя за срещата с Лукашенко в Сочи и очевидно не иска с нищо да разваля настроението на белоруския диктатор. Ето защо Русия не издава разрешителни за полети, които заобикалят Беларус. На Austrian Airlines бе отказан полет от Виена до Москва извън въздушното пространство на Беларус. Преди това не беше издадено разрешение на Air France за полет от Париж до Москва. На европейците беше ясно казано – ако не искате да летите през Лукашенко, заобикаляйте пеша. Вярно е, че в тези забранени полети пътниците бяха главно руснаци, които искаха да се върнат в родината си ...

Неотдавна Путин обеща да избие зъбите на целия свят, тъй като целият свят ни посяга и иска да „отхапе“ нещо. Тъй като през последните десетилетия никой не е нападал Русия, Путин нямаше възможност да покаже възможностите си за „избиване на зъби“. И ето, че днес му се отваря шанс. Тъй като събеседникът му Александър Лукашенко наскоро „отхапа много хубава част от Русия“, нейната гражданка София Сапега. И я отхапа направо от пиратски отвлечения ирландски самолет. В момента на София Сапега е повдигнато обвинение за разпалване на омраза, във връзка с което й предстоят до 12 години затвор. Съществува обаче подозрение, че нищо не застрашава зъбите на белоруския диктатор в Сочи ...

Полският президент е прав – путинска Русия не е нормална, а е тежко болна държава. От много заразна болест, която се нарича фашизъм. Страни, заразени с фашизъм от путинска Русия стават нейни съюзници –  Беларус, Сирия …

Няма коментари:

Публикуване на коментар