петък, 25 декември 2020 г.

НА ВНИМАНИЕТО НА….

 Г-н Ботоксов, 

Декларацията за информирано съгласие беше въведена през 1992 г. от Медицинско управление на Генералния щаб на Българската армия, при имунизациите на кандидатите за служба в сформиращия се пехотен батальон при подготовката му за участие в  операцията UNTAC (United Nations Transitional Authority in Cambodia), когато:

а)Българската армия все още се ръководеше от Генерален щаб, а военно-медицинската служба – от Медицинско управление;

б)Ст. лейт. Венцеслав Мутафчийски още не беше станал FACS и махаше крачоли като лекар на обслужващия батальон на Министерството на отбраната на IV-ти километър в София;

в)Ангел Кунчев се вихреше в епидотдела на хасковското ХЕИ, взел само две години преди това специалност по „Епидемиология“;

г)Ваша милост на 15 години гонеше съученичките си;

д)Българското здравно законодателство не знаеше, що е това информирано съгласие.

е)Целокупния български народ не беше чувал за национални щабове – оперативни, логистични и имунизационни.

И я въведохме, г-н Ботоксов, защото ни беше страх! Страх не само от ранните, но и от късните последствия от някои от имунизациите, прилагани за първи път в България, а за част от тях и след встъпване на батальона на служба в мисията в Камбоджа. Макар че всички подлежащи на ваксиниране бяха преминали обстойни медицински прегледи и бяха здрави!

За разлика от вас, г-н Ботоксов, ние не вървяхме сляпо по чуждите препоръки (на Департамента по мироопазващи операции на ООН), а в интерес да здравето на българските военни им спестихме имунизациите срещу петнист тиф, холера и чума!

Г-н Ботоксов, престанете да лъжете от екрана на телевизиите за целта на декларациите за информирано съгласие! Те не са предназначени за информиран избор от страна на ваксинирания с каква ваксина да бъде ваксиниран. И Вие много добре го знаете!

Засрамете се!

Няма коментари:

Публикуване на коментар