понеделник, 21 декември 2020 г.

ДВЕ МНЕНИЯ…

 Вместо послепис: Не се учудвам на проявите на неонацизъм и десен екстремизъм в Бундесвера. Прочие, и не само там! Либерастията, обхванала западната политическа система (от либерализъм+педерастия) може да доведе само до това. Огледайте се в нашенската политическа действителност! А SARS-CoV-2 само допринася за ускоряване на процеса!

Европейският съюз ще се разпадне

Интервю на Сава Славчев проф. Никола Георгиев (1937-2019) за сайта SKIF.bg („С книга и филм“) по повод предстоящият му осемдесет годишен юбилей, 17.11.2017 г.

 

……

- Какво ще кажете за Брекзит и шумотевицата около това? Не се ли изложи на показ отново английското високомерие?

- Усамотението изолира, англичаните  са уединени, а самотата може да подтиква към самовъздигане. Те наричат Европа „Континентът”, не Европа, погрешка влязоха в Европейския съюз, а сега излизат. Английският ще остане само служебен език на ЕС. Но Европейският съюз ще се разпадне, той има толкова вътрешни противоречия, вижте Вишеградската четворка, културните различия са огромни. В Германия са направили международна литературоведска група, като единствен език на тази група е френският. Участват и българи в нея, слава Богу. Но последната членка на ЕС – България, последна ще излезе, тя ще носи знамето на Съюза до последно, дори когато вече него го няма.

Голо хоро по ноти

Георги Атанасов, 12.12.2020 г.

 

„…. И без новия Коминтерн в Брюксел държавите на Стария континент щяха да стигнат до отвореното икономическо пространство и безвизовото пътуване. Впрочем дваж по-изгодно за Запада, отколкото за Изтока. Ще спомена само евтината работна сила, безплатните специалисти и огромния пазар за парцали от „Черен петък“ и автомобилни „кошници“ втора ръка. Така че стига са ни тикали в лицето „манната небесна“, наречена Шенген. Сигурен съм, че рано или късно Европа ще изхвърли в канализацията фалшивите „ценности“ на новия Коминтерн от Брюксел и ще се върне към нормалната интеграция и комуникация между суверенни държави. С всички предимства на отворения пазар и с уважение към националните приоритети. Без правила и директиви, изработени от бюрократични тикви. А за тази цел не са необходими нито Европейска комисия, нито Европарламент, отглеждащи за сметка на данъкоплатците дегенерати като тези от голото мъжко хоро недалеч от Ватерлоо... Пляс-пляс педалите според хита на „Джендема“: разпадът на Брюкселската империя е факт. Новият Коминтерн от ЕС ритуално се самоуби морално, ама за наша сметка. А сега ще ни обясняват как ни спасяват от Вируса срещу още и още пари в джобовете на смъкнатите гащи. Роклите не са актуални, защото на мода е любовта към нежното мъжко тяло според музата на поета-юрист от С(ДС) Светослав Лучников?! Егати „демокрацията“ ала Нейчо Неев! По-добре „диктатурка“ по Мишо Мирчев, ама с млади бригадирки и без никакви „ценности“ …."

Няма коментари:

Публикуване на коментар