сряда, 23 декември 2020 г.

Ало Караянчева, ало, Дариткова? К`во чакате, къзъм?

 

Неуважаеми дами,

Вземете, че спретнете след ваканцията едно кратко законче за Başbakan-a в стил Путин, та белким се успокои, и спре да се държи за властта като удавник за сламка!


Следва превод на пълният текст на закона, защитаващ другарите Путин и Медведев (засега – бел.моя), защото в тая COVID-на ситуация може да няма преводач от руски в администрацията на 44-то народно събрание.


„Да се въведат в член 3 на Федералния закон от 12 февруари 2001 г. № 12-ФЗ „За гаранциите на президента на Руската федерация, който е прекратил упражняването на своите правомощия, и на членовете на семейството му" (Законодателство на Руската федерация, 2001, № 7, чл. 617; 2007, No. 31, чл. 4011; 2011 г., № 1, чл. 16) следните изменения:

Член 3. Имунитет на президента на Руската федерация, който е прекратил упражняването на своите правомощия

1. Президентът на Руската федерация, който е прекратил упражняването на своите правомощия, има имунитет. Той не може да бъде привлечен към наказателна или административна отговорност, както и да бъде задържан, арестуван, подложен на обиск, разпит или личен обиск.

2. Неприкосновеността на президента на Руската федерация, който е прекратил упражняването на своите правомощия, се простира върху жилищните и офис помещенията, които той заема, използваните от него превозни средства, комуникационното оборудване, документите и багажа, които му принадлежат, и неговата кореспонденция.

3. Президентът на Руската федерация, прекратил упражняването на правомощията си, може да бъде лишен от имунитет от Съвета на федерацията на Федералното събрание на Руската федерация (наричан по-нататък – Съветът на федерацията) само въз основа на обвинение в държавна измяна или друго извършване от Държавната Дума на Федералното събрание на Руската федерация (по-долу – Държавната дума) тежко престъпление, потвърдено от заключението на Върховния съд на Руската федерация за присъствието в действията на президента на Руската федерация, който е прекратил упражняването на своите правомощия, признаци на престъпление и заключението на Конституционния съд на Руската федерация за спазването на установената процедура за повдигане на обвинения.

4. Решението на Държавната дума за повдигане на обвинения и решението на Съвета на федерацията за отнемане на имунитета на президента на Руската федерация, прекратил упражняването на правомощията си, трябва да бъдат приети съответно от две трети от общия брой на сенаторите на Руската федерация и депутатите на Държавната дума по инициатива на поне една трета от депутатите на държавата Дума и при наличие на заключение на специална комисия, сформирана от Държавната дума.

5. Решението на Съвета на федерацията за лишаване от имунитет на президента на Руската федерация, който е прекратил упражняването на правомощията си, трябва да бъде взето не по-късно от три месеца след като Държавната дума е повдигнала обвинение срещу президента на Руската федерация, който е спрял да упражнява своите правомощия. Ако решението на Съвета на федерацията не бъде прието в този срок, обвинението срещу президента на Руската федерация, който е прекратил упражняването на своите правомощия, ще се счита за отхвърлено.

6. Президентът на Руската федерация, прекратил упражняването на правомощията си, срещу когото е повдигнато обвинението, има право да участва в разглеждането на въпроса на заседание на съответната камара на Федералното събрание на Руската федерация."

 


 

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар