четвъртък, 7 октомври 2021 г.

SCIENCE CLOSES IN ON COVID’S ORIGINS НАУКАТА ПРИКЛЮЧВА С ПРОИЗХОДА НА COVID

 


Four studies – including two from WHO – rovide powerful evidence favoring the lab-leak theory.

Четири проучвания – включително две на СЗО – предоставят мощни доказателства в полза на теорията за изтичане от лаборатория.

Richard Muller and Steven Quay, The Wall Street Journal, 05.10.2021 (със значителни съкращения)

Ричард Мюлер (на снимката горе вдясно) е почетен професор по физика в Калифорнийския университет, Бъркли, а Стивън Куей е основател на Atossa Therapeutics (био-фармацевтична компания за разработка на иновативни лекарства, в момента фокусът на Atossa е върху рака на гърдата и COVID-19) и съавтор на книгата „Произходът на вируса – скритите истини зад микроба, който уби милиони хора“.

„….

SARS-CoV-2 съдържа ключова мутация, мястото на разцепване на фурин (furin cleavage site FCS, протеазен ензим). Тази мутация е достатъчно сложна, за да е резултат от спонтанни промени, причинени от мутагенен фактор например радиация. Мутацията може да възникне в природата или да бъде създадена от хората. Природният процес на възникване се нарича рекомбинация – вирусът обменя части от себе си с друг близък вирус, когато и двата заразят една и съща клетка. Базата данни на Националния институт  по здравеопазване показват, че FCS отсъства в повече от 1200 вируса, които биха могли да извършат обмен със SARS-CoV-2.

Както наскоро съобщи Intercept (американска информационна организация с нестопанска цел, основана от съоснователя на eBay Пиер Омидиар – Н.К.), в заявката за безвъзмездна финансова помощ от 2018 г. на EcoHealth Alliance (базирана в САЩ неправителствена организация с мисия да защитава хората, животните и околната среда от възникващи инфекциозни заболявания, президентът на организацията Dr. Peter Daszak е участник в мисията на СЗО в Ухан, КНР през 2021 г. – Н.К.) към DARPA (Defence Advanced Research Projects Agency, правителствена агенция към Министерство на отбраната на Съединените щати – Н.К.), се съдържа описание на предполагаемите експерименти, които могат да включват сплайсинг последователността на FCS във вируси на прилепи, за да може изследователският екип  да проучи промените в заразността.

DARPA е отказала безвъзмездната помощ, но липсата на FCS при родствени коронавируси, съчетана с очевидното желание и способност на учените да направят такова включване, силно подкрепя тезата за лабораторния произход на SARS-CoV-2

Въз основа единствено на научни доказателства, безпристрастно жури би било убедено, че коронавирусът SARS-CoV-2 е „избягал“, след като е създаден в лаборатория, чрез използване на ускорена еволюция (придобиване на функционални мутации) и сплайсинг на гени въз основа на коронавируса на прилепите. Използвайки стандартни статистически методи, можем да определим количествено вероятността на лабораторната хипотеза за произхода на спрямо зоонозния. Данните в полза на лаборатория произход, надхвърлят 99%т-та увереност, която обикновено се изисква за революционно научно откритие.“

Няма коментари:

Публикуване на коментар