четвъртък, 7 октомври 2021 г.

КАФКИАНСКИЯТ СВЯТ

 

Моят претендент за Нобелова награда за мир.

Вадим Зайдман, 07.10.2021 г.

Сред претендентите за Нобелова награда за мир са Грета Тунберг, движението BLM, Светлана Тихановская и Алексей Навални.

Сред тези четири кандидати, само Светлана Тихановская не предизвиква в мен желание да я отхвърля, въпреки че бих предпочел да присъдя наградата на Мария Колесникова. Първо, повече е страдала от Хлебарката-плъх, и второ, поне по някакъв начин да я предпазя от този Плъх-хлебарка. Възможно е, в името на компромиса, да я разделя между Тихановская и Колесникова.

Що се отнася до другите трима претенденти ... Изглежда са ги номинирали на принципа, единият е по-добър от другия.

За Грета Тунберг просто нямам коментари – момиче, което не представлява нищо особено, което е безсрамно използвано от цинични чичовци и лели за собствени им цели. То се нуждае от лечение, включително и от звездна треска. Няма нужда да се притеснявате за нея – и без Нобелова награда, няма съмнение, животът й е успешен. Засега...

BLM. Забележително ще бъде, да гледаме как Нобеловият комитет присъжда наградата за МИР на движението, вдъхновило миналогодишните погроми в САЩ, култивирало расизма като връх на политическата коректност, или черния расизъм, подвеждайки под тази теоретична обосновка историческата вина на белите, които, както всичките им потомци са виновни,  само защото се родени бели, и трябва да бъдат вечно унищожавани, докато свят светува. Защото според BLM това не е расизъм, а обикновено връщане на дълг. Вечен дълг, който белите никога, колкото и да дават, няма да могат да върнат напълно. Толкова за задлъжнели.

Още по-забележително ще изглежда Нобеловият, ако връчи наградата за МИР на Алексей Навални. Човекът, участвал в „Руските маршове“ (от 2004 г. се провеждат ежегодно на 4 ноември за отбелязване на Денят на националното единство в РФ. Шествията се използват от националистите, за да протестират срещу чужденците – Н.К.), който нарича етническа азербайджанка, съратница от партията „Яблоко“, черногъзеста, а всички грузинци – гризачи, призоваващ да бъдат сваляни всички самолети над Южна Осетия, включително и гражданските, съветващ украинците да забравят за откраднатия Крим. Както се казва – солиден борец за мир….

Честно казано, вместо да присъжда наградата на един от тези трима кандидати, би било по-добре да избере опцията „Дядо Коледа“ – да я дадете на лекарите, които се бориха с COVID.

Няма да се изненадам обаче, ако някой от тримата – Грета Тунберг, BLM или Алексей Навални, получи наградата. След като Ясер Арафат стана лауреат на наградата за МИР, не може да има причина за изненада. По-точно, може, но само ако се чудя как Нобеловият комитет не е се е сетил да присъди наградата за МИР на Слободан Милошевич, или, да речем, на Садам Хюсеин. Вероятно не е успял.

 


Кафка изглежда вече е станал реалност.

Защото само в света на Кафка, националистът, шовинистът и империалистът, който съветва украинците да се примирят с анексирането на част от територията им, може да бъде номиниран за Нобелова награда за мир.

Само в кафкианския свят една открито расистка организация, която дори не си прави труда да се маскира като интернационална, може да претендира за Нобелова награда за мир.

И накрая, само в света на Кафка едно момиче, което иначе е нищо, пълна нула, може да бъде номинирано за Нобелова награда за мир.

И ако Кафка действително се е превърнал в реалност, тогава защо да си губим времето за дреболии? Грета, BLM, Навални ... Наградата се полага на най-пламенния и най-яркият борец за мир в днешния свят. На Путин Владимир Владимирович! Той е този, който организира такава борба за мир, че скоро няма да остане камък върху камък.

Кафка означава да си извън нормата.

Да компрометираме и обезценим награда за МИР по пълна програма и докрай!

Няма коментари:

Публикуване на коментар