вторник, 26 октомври 2021 г.

КОВИДНИ ВЪПРОСИ

 

Вчера (25.10.2021 г.) от участниците в предаването на Дюзев в Нова ТВ „Пресечна точка“: д-р Цветеслава Гълъбова – психиатър, съпредседател на Инициативния комитет (ИК) за издигане на кандидатурата на Румен Радев за президент, Харалан Александров – социален антрополог, от ИК за издигане на кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за президент и Васил Гарнизов – психолог и антрополог, от ИК за издигане на кандидатурата на Лозан Панов за президент, съпруг на доц. Райничка Михайлова*, началник на инфекциозна клиника във ВМА научих, че съм:

а)Тъп антиваксър и привърженик на конспиративни теории с диплома по медицина;

б)Саботьор на управлението на Covid-кризата от последното правителство на Борисов и назначените от Радев две „най-успешни служебни кабинета“;

в)Разпространител на страх и паника сред целокупния български народ и прочие и прочие….

С две думи – закоравял медицински престъпник и виновник, че ваксинационна кампания в България СЕ проваля, че докторите и сестрите в болниците – изнемогват, а българите мрат като мухи.

Същински д-р Менгеле!!

Да ме разстрелят ми е малко!!

Докато ги слушах, в главата ми се родиха една купчина въпроси, които ще задам, макар да съзнавам, че никога няма да получа отговор:

1.Ако масовото ваксиниране на населението е панацея за спиране на епидемията, защо в държави, в които процентът на ваксинираните е близо 70% (достатъчен за изграждане на колективен имунитет), продължава да има новозаразени (нови случаи с Covid-19 по данни на worldometer, 25.10.20, GMT 14:02 – Дания – 1411; Германия – 2851; Нидерландия – 5296; Швейцария – 3297; Австрия – 2850).

2.Защо ваксинирането срещу Covid-19 не влезе в имунизационния календар на Р. България?

3.При коя ваксинация, включена в имунизационния календар на Р България, се изисква подписване на ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ИНФОРМИРАНО СЪГЛАСИЕ, както това се прави при Covid-19?

4.Лъжа ли е фактът, че имунизираните срещу Covid-19 също могат да заразяват? Подобно явление не ми е известно при други заразни заболявания.

5.Защо в началото се пропагандираше само имунизация на населението над 18 годишна възраст, след което възрастта започна непрекъснато да се снижава? Ще се стигне ли до имунизиране на новородени?

6.При кои други ваксини се прилага т. нар „бустерна доза“?

7.Защо производителите на ваксини срещу Covid-19 не съобщават за относителните и абсолютни противопоказания за прилагане на разработените от тях?

8.Има ли в страната централен регистър на усложненията след ваксинация или се действа на принципа – „Всяко усложнение след ваксинация не е свързано с ваксината, а се дължи на придружаващите заболявания на ваксинирания“ (Подобен е и принципът – „Всеки починал с положителен PCR тест, е починал от Covid-19, а не от хроничните заболявания, от които е страдал“)?

8.По данни на НСИ, дневната обща смъртност в страната в периода 2014-2019 г. (когато в България няма Covid-19)  в абсолютни стойности е между 295-302 починали. За 2020 г. този показател е 342 починали (увеличение с 14%). В този смисъл, манипулират ли се данните за смъртността от Covid-19, след като положителният PCR тест изглежда е единствения критерий за смърт от Covid-19?

9.Колко от починалите с клинична картина на Covid-19 са били с отрицателен PCR тест и на какво се дължи това? Има ли основания да се съмняваме в достоверността му като основен критерий за изграждане на диагнозата?

10.Защо се смята, че имунитетът на преболедувалите от Covid-19 е по-малко напрегнат и се изчерпва на 6-я месец след преболедуването, за разлика от този при ваксинираните?

11.Защо ваксинираните срещу Covid-19 боледуват повторно и води ли се статистика на тези случаи?

Мога да продължа с въпроси!

Но няма смисъл!

Когато някой ми даде смислен научен отговор 11-те питания и опровергае тезите, които стоят в тяхната основа, в което се съмнявам, тъй като от самото начало на пандемията  основната част от българските телевизионни учени като папагали повтарят казаното в чужбина, съм готов да се предам в ръцете на българското правосъдие, за да бъда съден като злонамерен антиваксър и разпространите на конспиративни теории.

*-г-н Гарнизов да провери какво ги е хортувала булка му при съобщенията за първите случаи на COVID-19 в Китай и тогава да излиза и да ме поучава от телевизионното студио!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар