събота, 7 март 2020 г.

ОСКОТЯВАНЕ


Престъпленията на сталинския режим са признати и от СССР, и от Руската федерация. Но не и „публицистите-политолози“ от Руската информационна агенция (РИА) 
Александър Скобов,06.03.2020 г.



На сайтът на РИА Новости стои голям материал, в който се казва, че полските офицери в Катин са били убити не от НКВД-ешниците на Сталин, а от германците. Материалът, подписан от Сергей Гунеев, е преразказ на интервю с известен „публицист-политолог, действителен съветник 3-ти клас Владислав Швед, автор на книгата „Катин. Съвременната история на въпроса".
„Катинското дело“ е разследвано надлъж и нашир до най-малките подробности, под светлината на прожекторите и пред всички. Престъплението на сталинския режим е официално признато от всички най-висши държавни органи на СССР и постсъветска Русия. На Полша бяха предадени голям брой документи.
Винаги обаче ще има хора, които ще продължат да повтарят, че всички доказателства са фалшифицирани. В сумрачното съзнание на ватинкаджията-рашист това е дело на банда предатели, които се добраха до ръководството и предадоха голяма държава на геополитически противник. Именно те фалшифицираха всички документи, за да зарадват задграничните си стопани. За да дезориентират морално хората, които те „предадоха“. А големият Путин все още не може да си позволи да каже истината за тази фалшификация, защото все още не сме напълно изправили.
Това е тяхната картина за света. Убеждаването на подобни хора е безполезно. Точно както е безполезно да убеждавате хора, които вярват, че ги облъчват през стената. Я КГБ, я ЦРУ, я рептилите. Единствената разлика е, че в единия случай имаме работа с индивидуално безумие, а в другия – с колективно безумие. Предизвикано от социалните процеси. Такова безумие не се лекува с медицински средства.
Човек с подобно замъглено съзнание може дори да стане „публицист-политолог“. В крайна сметка нали си имаме Рамзанка Диров – „академик“ (подигравка с чеченския лидер Рамзан Кадиров – бел.моя). Но такъв човек едва ли ще стане професионален журналист. Професионалните журналисти все още се учат да различават истинската от фалшивата информация.
Сътрудниците на главната държавна информационна агенция на страната са безспорни професионалисти. И от това може да следва само едно заключение: тези, които направиха материал за Катин, и тези, които го публикуваха в сайта, отлично разбираха какво правят. Тоест, те са измет. Зверове. Времето на Путин е време на оскотяване. Подобно оскотяване нямаше дори по времето на „совка“ (презрително название на СССР – бел.моя).


Няма коментари:

Публикуване на коментар