събота, 21 март 2020 г.

НА ВНИМАНИЕТО НА…..

Г-н Премиера на Р България
Г-н Вицепремиера и министър на отбраната на Р България
Уважаеми господа,
На 19.12.2004 г. bTV Новините уведоми целокупния български народ, цитирам: „Военномедицинска академия работи по изграждането на нова военнополева болница (от палатково-контейнерен тип – бел. моя). Тя ще струва близо 13 милиона лева и след като бъде изцяло оборудване ще може да бъде изпращана на всяко място по света.
……
„По принцип тя се намира в Пловдив (на летище Крумово – бел. моя) и ще бъде превозвана както със самолети, така и с колесна техника до всяко място, което е необходимо“ обясни бригаден генерал Стоян Тонев (днес покойник, Бог да го прости – бел. моя), началник на Военномедицинска академия.
….
„Нейните възможности са големи, но зависи от реалната обстановка. Тя се разкрива с 40 легла, но при необходимост те могат да станат 80 или 120. Имаме готовност да я разкрием в рамките на 24 часа“ посочи ген. Тонев“ (край на цитата). Подробности могат да се видят на: ttps://btvnovinite.bg/38069- VMA_izgrajda_nova_voennopoleva_bolnitsa.html


Уважаеми господа,
Желая да ви попитам:
1.Къде са в момента компонентите на военнополевата болница, която дълго време престоя развърната на летището Крумово и какво е тяхното техническо състояние?
2.Къде се намира медицинското оборудване?
2.Може ли военнополевата болница да бъде използвана в сегашната неблагоприятна епидемична обстановка?
3.В състояние ли е ВМА да я развърне за 24 часа, както е твърдял някогашният началник на академия?
С уважение! (п) не се чете.
София, 21 март 2020 г.
P.S. На снимката – част от елементите на военнополевата болница. Имах и други, на които присъстват бивш министър на отбраната и висши военни, но за съжаление съм ги затрил.
P.S. от 03.04.2020 г. Бях споменал, че имам и други снимки, открих ги случайно и ги предоставям на посетителите на блога.

Няма коментари:

Публикуване на коментар