неделя, 14 юли 2019 г.

РАЗСЪЖДЕНИЯ, КОИТО НЯМА ДА БЪДАТ ЧУТИ!

Министерството на здравеопазването ни уведомява (https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno), че на 15 юли от 10.00 ч. в Националния дворец на културата, Зала 3, ще се проведе Национална кръгла маса, посветена на състоянието на системата на здравеопазване в България и необходимите промени в здравно-осигурителния модел с цел гарантиране на по-добро и устойчиво здравеопазване. И нищо повече! От една телевизия научавам, че са поканени германски и холандски експерти, които да ни поучат на ум и разум. Явно, че 30-те години български обществени промени са малко, за да разберат някои натоварени с власт люде, че това, „което работи в Стамбул, не сака да работи в Ямбол”!
Какви „необходими промени” ще се обсъждат, не е ясно, или поне на мен не ми е ясно, защото по темата няма качен нито един ред на посочения по-горе електронен адрес! Апропо, дочувам някои неща за паралелни осигурителни фондове, но поради недостатъчна информация, не мога да ги коментирам.
Ако има нещо, което да ми е абсолютно ясно, това е кои нашенски „експерти” ще участват. Познати до болка физиономии – от телевизионните екрани, печатните СМИ и електронните сайтове.
Ясно ми е и съдържанието на  press release: „След широко обществено обсъждане, здравният министър внесе в Министерския съвет  екшън-план за  необходимите промени в здравно-осигурителния модел на България.” 
 Не ми е ясно, дали екшън-планът, под формата на проект за законодателни  изменения ще бъде внесен в Народното събрание. Имам основания да твърдя, че няма да стигне до там!
Господин министре и вие некадърни негови заместници, не пипайте действащия здравно осигурителен модел!
Господи, ако си българин, отърви ни от некадърни управленци и псевдоексперти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар